Regele Mihai si Principesa Margareta sarbatoresc Craciunul la Savarsin

Dată publicare: 24-12-2010 00:00
Dată actualizare: 30-10-2012 05:34


Conform traditiei de sarbatori, Regele Mihai si Principesa Margareta au facut vineri daruri pentru 300 de familii nevoiase din Savarsin, judetul Arad.

Dupa revenirea in tara, acesta este al zecelea Craciun petrecut de familia regala la castel.

La aproape 90 de ani, Majestatea Sa, dintotdeauna un pasionat de masini, nu a ezitat sa se urce la volan si sa conduca pe ulitele satului, pentru a imparti personal cadourile.

In dimineata de Mos Ajun, Regele Mihai a pornit sa imparta bunatati familiilor mai sarmane din Savarsin. In pachete erau, fireste, bunatati de Craciun: mezeluri, diverse lactate si dulciuri pentru copii.

La amiaza, dubasii din Savarsin, colindatori faimosi, au trecut pragul castelului cu urari pentru familia regala. Pentru cina festiva din seara aceasta s-a pregatit un ditamai curcanul, de peste 20 de kg, care abia a incaput in cuptor.

In caldura caminului, familia regala va sarbatori discret. Fastuosul brad de Craciun a fost impodobit de Principesa Margareta si de trei ajutoare, timp de patru ore. Regele Mihai a primit deja un cadou special: macheta unui jeep, copie fidela a celui pe care l-a construit personal pentru regina Ana, acum 60 de ani.

Familia regala va ramane la Savarsin pe toata perioada sarbatorilor de iarna.


VIDEO PROTVPLUS.RO