Rectorul de la Spiru: Fac admitere in continuare, nu am nevoie de aprobare

24-07-2009 00:00


Aurelian Bondrea

Rectorul Universitatii "Spiru Haret", Aurelian Bondrea, a anuntat, vineri, ca admiterea la institutia pe care o conduce continua, intrucat nu are nevoie de aprobare.


"Toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret" sunt legale. Promovarea profesorilor si a conferentiarilor este legala si nu are nevoie de viza Ministerului Educatiei. Toate facultatile, programele si specializarile sunt legale si poate doar trei sau patru nu au autorizare, dar vor avea. Fac admitere in continuare, nu am nevoie de aprobare. Pai ce, eu o intreb pe doamna Andronescu?", a spus, vineri, intr-o conferinta de presa, rectorul institutiei de invatamant superior, Aurelian Bondrea, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca, echipa de control a Ministerului Educatiei si-a incheiat mandatul vineri.

"Asteptam si noi concluzii. Nu ni s-a prezentat nimic. Au hotarat ce au vrut. Studentii nostri sunt evaluati pe baza celor mai inalte tehnologii. Noi nu avem nevoie de sprijin politic. Sunt universitate privata si nu are voie nimeni sa se amestece in viata academica", a mai spus Bondrea.

Dupa ce universitatea va aduce la Ministerul Educatiei toate documentele solicitate, in trei zile ministerul va promova un proiect de hotarare de guvern care va da dreptul institutiei de invatamant superior sa organizeze concurs de admitere la specializarile acreditate si autorizate provizoriu.

"Pana atunci, orice admitere este ilegala si nerecunoscuta", au precizat oficialii MECI.

Afla aici ce specializari ale "Spiru Haret" sunt acreditate sau autorizate.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO