Recolta bogata din acest an a ajuns pe tarabe. Bucurestenii isi pot face aprovizionarea pentru iarna
Dupa un an in care vremea a fost generoasa cu noi, rezultatele se vad pe tarabe. Strugurii s-au facut din belsug, asa ca mustul curge in pahare, iar vinul va fi mult si bun.
In plus, cine vrea sa isi umple camara pentru iarna are de unde alege: gogonele, castraveti sau gogosari stau gramada in piete.
Recolta bogata a fost sarbatorita la un targ din Bucuresti.
Semne bune toamna are, dupa cum s-a vazut la targul organizat langa Palatul Copiiilor din Bucuresti.
Dar, cum pentru multi romani cea mai buna leguma este carnea, multi au sarbatorit recolta bogata cu gratarul incins.
"Ciolan de porc si de purcea, scarita de purcea, rulada de porc, ciolan, carnat de oaie, rulada, ciolan", prezinta un bucatar produsele.
Pentru ca anul acesta productia de struguri este cu 25% mai bogata decat anul trecut, mustul fierbe in butoaie.
Secretul unui must bun este ca strugurii sa fie bine copti si foarte dulci.
Si parca toamna nicio bautura nu poate face concurenta mustului, mai ales daca este proaspat strors si curge direct in pahar.
"Una e cand omul vede ceea ce faci si alta e cand ii pui in butoi. Asa se vede totul clar, cum se face, in fata clientului", spune un vanzator.
Si tuica a iesit buna si incalzeste automat corpul, mai ales daca e fiarta. A simtit-o pe pielea lui un domn din Grecia.
Dupa ce s-au saturat, vizitatorii au trecut si pe la tarabe, ca sa isi umple camara.
"Toamna toata lumea pune la camara. La vinete de exemplu, pretul e de 2,5, daca zice ca ia mai multe ii dau la 2 lei ca nu are rost sa merg acasa cu ele", spune producatorul.
Si dovleacul a fost cautat de vizitatori.
Targul din sectorul 4 va fi deschis si duminica.