Reacțiile românilor după ce programul teraselor a fost redus: "O imbecilitate". Patron: Vânzările vor scădea cu 90%

Ultima actualizare: 01-08-2020 19:57

A venit în această după-amiază și decizia de care se temeau mulți administratori de afaceri. Terasele vor pune lacăt pe uşă, la ora 23.00, în 7 judeţe și în Capitală.

Decizia a fost luată de Comitetul Naţional pentru Situații de Urgență.

Premierul Ludovic Orban susține că după această oră localurile respective se transformă în "cluburi mascate", iar măsurile de protecție nu se mai respectă.

Toate terasele și cluburile din Capitală, dar și din judeţele Argeş, Braşov, Constanța, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova şi Galaţi se vor închide la ora 23.00. Măsură va fi aplicată de duminică seară.

Ludovic Orban, primul ministru al României: Decizia de introducere a unor restricţii privind orarul va funcţiona pentru toate tipurile de evenimente care se organizează la terase. Se ştie că foarte multe terase după ora 23.00 se transforma în locuri de petrecere. Locuri în care e foarte greu să impui respectarea regulilor şi din cauza asta am preferat să luăm această măsura.

Premierul a spus clar că terasele se vor închide pe toată suprafaţa acestor judeţe selectate nu doar în zonele aglomerate. În plus, de aceste noi reguli sunt vizaţi şi cei care organizează evenimente. Aşadar cel puţin pentru urmatoarele 14 zile nunţile botezurile şi celalte manifestări se vor încheia la 23.00.

Reacțiile oamenilor: O imbecilitate

 

Este o lovitură grea pentru proprietarii de terase. Vineri seară, în Centrul Vechi al Capitalei era aglomerație și după ora 23.00.

Client: "La o bere, la un suc cred că ar trebui să ne lase să ne facem viaţa, nu să ne chinuie aşa"

Client: "Acuma s-a răcorit. Noi mai ieşim seara în general. Nu mai putem să stăm aşa izolați. Nu mai rezistăm"

Ștefan Diaconescu, manager club: "Acesta măsura are ca scop să distrugă tot domeniul HORECA deoarece vom ajunge să ajungem la vânzare scăzută la 90 la sută".

Nici clienții obișnuiți ai localurilor nu sunt prea încântați de hotărârea anunțată de Executiv.

Client: O imbecilitate.
Reporter: De ce?
Client: Că e o imbecilitate.
Reporter: Credeţi că nu va rezolva problema?
Client: Nu.

Client: "Nu mi se pare o idee bună pentru ca oamenii vor să se mai plimbe în timpul liber

Sunt însă și voci care aprobă măsura.

Client: "O idee bună având în vedere creşterea numărului de cazuri. E o idee bună"

Şi sălile de jocuri de noroc se vor închide tot la ora 23.00. Deși măsura se aplică pentru 14 zile, ar putea fi prelungită - dacă situația o va impune - printr-o nouă hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO