Reabilitati-va cladirile si puteti fi scutiti de impozitul pe locuinta cel putin sapte ani
Acesta este indemnul Guvernului, care a modificat Codul Fiscal astfel incat primarii sa poata decide stergerea taxelor pentru cei care si-au "tapetat" blocurile.
Nici ca se putea un moment mai bun: banii alocati pentru subventionarea reabilitarii termice s-au terminat, iar oamenii oricum incepusera sa imprumute din banci pentru astfel de lucrari.
Locatarii unui bloc din zona Dristor a Capitalei au decis sa plateasca din banii lor reabilitarea: cate 3.000 de lei pentru un apartament de trei camere.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Si la Cluj, proprietarii dintr-un imobil suporta singuri costul lucrarilor. Blocul lor este prima constructie din Romania reabilitata cu bani de la banca si dobanda subventionata de stat.
Asa se face ca firmele din domeniu abia termina o lucrare si trebuie sa mute schelele in alta parte.
Cei care suporta din cheltuiala proprie reabilitarea primesc o veste buna: Guvernul a dat mana libera primariilor sa-i scuteasca de impozit.
Scutirea de impozit vine ca o manusa, intr-un moment in care suma de 150 de milioane de lei alocata pentru subventionarea reabilitarilor termice in 2011 a fost epuizata. Norocosii beneficiari au platit 20%, primaria 30%, iar Ministerul Dezvoltarii restul de 50%.