Reabilitati-va cladirile si puteti fi scutiti de impozitul pe locuinta cel putin sapte ani


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 11:33
Data publicarii: Joi 08 Septembrie 2011 20:03
Categorie: Stiri Sociale

Acesta este indemnul Guvernului, care a modificat Codul Fiscal astfel incat primarii sa poata decide stergerea taxelor pentru cei care si-au "tapetat" blocurile.

Nici ca se putea un moment mai bun: banii alocati pentru subventionarea reabilitarii termice s-au terminat, iar oamenii oricum incepusera sa imprumute din banci pentru astfel de lucrari.

Locatarii unui bloc din zona Dristor a Capitalei au decis sa plateasca din banii lor reabilitarea: cate 3.000 de lei pentru un apartament de trei camere.

Si la Cluj, proprietarii dintr-un imobil suporta singuri costul lucrarilor. Blocul lor este prima constructie din Romania reabilitata cu bani de la banca si dobanda subventionata de stat.

Asa se face ca firmele din domeniu abia termina o lucrare si trebuie sa mute schelele in alta parte.

Cei care suporta din cheltuiala proprie reabilitarea primesc o veste buna: Guvernul a dat mana libera primariilor sa-i scuteasca de impozit.

Scutirea de impozit vine ca o manusa, intr-un moment in care suma de 150 de milioane de lei alocata pentru subventionarea reabilitarilor termice in 2011 a fost epuizata. Norocosii beneficiari au platit 20%, primaria 30%, iar Ministerul Dezvoltarii restul de 50%.

Vasilescu: Blocurile reabilitate au facut din Craiova o
Au vopsit blocurile cu bani din buzunar! Acum primarul e nemultumit
Boc: subventiile pentru termoficare vor fi acordate si in acest an
VIDEO PROTVPLUS.RO