"Rabla" pentru periute de dinti. 4.000 de periute si tot atatea tuburi de pasta s-au epuizat rapid

23-03-2013 20:14


Avem programul "Rabla" pentru masini, pentru electrocasnice sau pentru haine, de ce nu si rabla si pentru periuta ta de dinti? Nu este o gluma: o astfel de initiativa a avut loc sambata intr-un parc din Capitala.

In schimbul unei periute de dinti uzate, cine s-a asezat la coada a primit in schimb una noua, ba chiar si o pasta de dinti. In total, 2.000 de oameni, batrani si tineri deopotriva, au trecut prin fata acestui stand.

Intr-o Romanie cam certata cu igiena, dupa cum o arata studiile despre consumul de sapun, sampon sau deodorante, nu mica le-a fost mirarea organizatorilor cand au vazut, inca de dimineata, o coada lunga cat o zi de post.

Inarmati cu periutele vechi, oamenii s-au asezat cuminti in sir indian au dat terminat in cateva ore 4.000 de periute si tot atatea tuburi de pasta.

Un roman foloseste, in medie, doar doua tuburi de pasta de dinti pe an, de cinci ori mai putin ca un neamt. Dar asta la nivel urban. La sate, se foloseste un tub de pasta de dinti la 6 ani.

In Romania zilelor noastre inca mai exista romani care considera periuta un detaliu inutil si costisitor. In 25% dintre familii inca se mai practica prostul obicei ca mama, tata si copiii sa foloseasca aceeasi periuta de dinti.

Suna dezgustator, dar multi romani folosesc aceeasi periuta de dinti chiar si un an jumatate.

Medic stomatolog Dorin Grinjoveanu: "80% dintre romani au probleme dentare. marea problema este ca majoritatea ajung la dentist atunci cand este foarte tarziu ceea ce costa mai mult si dureaza mai mult".

Si tocmai de aceea, initiativa de astazi nu va fi si ultima. In perioada urmatoare astfel de caravane vor ajunge si in alte orase din tara, dar si la sate.

VIDEO PROTVPLUS.RO