Protest la Posta Romana, o gaura de 40 milioane euro pe an. Angajatii se tem de taieri de salarii


Ultimul update: Vineri 15 Februarie 2013 07:06
Data publicarii: Marti 12 Februarie 2013 19:39
Categorie: Stiri Sociale

Peste doua mii de angajati ai Postei Romane au protestat marti de teama ca-si vor pierde slujbele si ca institutia va fi privatizata pe "ochi frumosi".

Adevarata problema a Postei Romane este insa alta: in ultimii ani, a pierdut startul in fata competitorilor privati, care au redus si de 10 ori termenul de livrare pentru un colet.

Postasii spun ca actuala conducere a companiei vrea sa faca economii prin taierea salariilor si a altor drepturi, deja ciuntite.

Sindicalistii spun ca sefii Postei Romane vor sa injumatateasca oficiile postale din orase si sa le inchida complet pe cele din mediul rural.

"Va continua procesul de disponibilizare in Posta Romana si cu siguranta drepturile lor salariale vor fi afectate.", a declarat Dumitru Costin, presedinte BNS.

"Pana in 30 iunie 2013 conducerea postei nu se va angaja in masuri care sa duca la diminuari sau concedieri masive.", spune Dan Dumitrescu, purtator de cuvant Posta Romana.

Adevarata problema cu care se confrunta Posta Romana e insa alta: serviciile de stat au fost depasite de cele oferite de privati, in special in domeniul curieratului.

"Ai nostri nu au facut nimic. Este inadmisibil ca operatorul numarul 1 postal din Romania sa mai aiba 2 la suta din piata de posta rapida si 6 la suta din piata de mesagerie.", spune Matei Bratianu, presedinte Sindicatul Lucratorilor Postali.

Posta Romana pierde teren in fata companiilor private. De multe ori clientii care intra in oficiile postale renunta din cauza cozilor de la ghisee, chiar si pentru cele mai simple servicii.

Desi ramane principalul postas al tarii, compania Posta Romana numara anual pierderi de peste 40 de milioane de euro anual. Acesta e motivul pentru care autoritatile s-au angajat sa o privatizeze pana in iulie.

Tags: posta romana,

Nemtii cauta romani. Unde poti sa te angajezi in Germania si cu ce salariu
Dragnea anunta valuri de concedieri si mariri salariale. 150.000 de oameni ar putea fi dati afara
Guvernul majoreaza salariile inspectorilor ANI, cu sume cuprinse intre 2.000 si 4.000 lei - surse
VIDEO PROTVPLUS.RO