Programul "Mere in scoli" a demarat.Cum a castigat fructul romanesc in fata celui din strainatate

Dată publicare: 01-11-2011 20:01
Dată actualizare: 04-11-2012 00:57


Aproape 500.000 de copii au primit, marti, pe banci, primul fruct din programul european "Mere in scoli". Din pacate, alte doua treimi dintre gradinite si scoli au anuntat intarzieri. Cele mai bune oferte le-au avut furnizorii autohtoni.

O treime dintre scoli si gradinite au demarat, marti, programul national. Celelalte, adica aproape 70% dintre unitati, asteapta ca primariile sa urneasca, intr-un final, licitatiile.

1,6 milioane de prescolari si elevi au puse deoparte 94 de mere indiferent de momentul in care incepe efectiv distributia. Dar sunt mari avantaje si pentru furnizori de vreme ce multe contracte s-au adjudecat la preturi sub cele maxime.

Licitatia s-a adjudecat la pretul de 0,25 RON pe bucata. In timp ce statul oferea pana la 31 de bani. A fost supraproductie, asa ca producatorii si-au permis o scadere de pret cu 20-30%. Si uite asa au luat si fata importatorilor: in 70% din cazuri, estimeaza Ministerul Agriculturii, marul romanesc a castigat competitia cu cel din strainatate.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO