Profit de pe urma culturilor. Prețurile la care se vând butașii de pomi fructiferi

Dată publicare: 22-04-2018 18:46
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Horticultorii din Alba par că au găsit metoda ca să scoată profit de pe urma culturilor. Trimit în toată ţara mii de butaşi de pomi fructiferi, migdali, trandafiri şi mai nou pomi la ghiveci.

Zona renumită pentru solul prolific are deja tradiţie.

Ciumbrudul şi-a câştigat acest renume pe bună dreptate. Aici majoritatea sătenilor se ocupă cu pomicultura. Domnul Bakk cultivă pomi de aproape 20 de ani, iar marfa certificată ajunge în toată ţara. Mai nou a venit pe piaţă şi cu pomi la ghiveci care au trei ani şi sunt încărcaţi de flori, aşa că peste câteva luni vor avea fructe.

Domnul Andrei duce tradiţia familiei mai departe. A învăţat tainele de la părinţi şi bunici şi acum 20 ani a pus bazele unei afaceri de succes.

Andrei Molnar, producător: "În jur de 70% din materialul săditor din România pleacă din Ciumbrud în toate hipermarketurile şi pieţele suntem prezenţi. Aici a fost tradiţie încă din strămoşii noştri, au început să producă viţa de vie, trandafiri, pomi fructiferi."

Şi domnul Csiki se poate lăuda cu o cultură de pomi fructiferi din zeci de soiuri.

Iuliu Csiki, producător: "Avem în jur de vreo 3 hectare 4 câmpul 1 şi 2 trandafiri şi pomi fructiferi."

Iar clienţii sunt mulţumiţi.

Pentru ca pomii să ajungă la maturitate, este nevoie de doi ani de zile şi de multă muncă. Apoi, sunt ambalaţi în depozitele din Ciumbrud şi distribuiţi clienţilor cu 10 lei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO