Povestea unor tineri bolnavi isi castiga singuri existenta, desi societatea i-a marginalizat
Cativa tineri din Constanta, infectati cu HIV, sunt o dovada emotionanata ca in viata trebuie sa te descurci cu ce ai.
Ei au fost respinsi de societate din cauza bolii cumplite de care sufera, dar s-au ambitionat si au pus pe picioare o microferma unde cultiva legume si cresc animalele.
Isi asigura astfel traiul zilnic si vand tot ce au in plus, ca sa aiba bani de chirie pentru casa in care locuiesc.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Pana la urma, cu ceva ajutor, au reusit sa-si cumpere cateva animale, iar un inginer agricol i-a invatat sa cultive legume. Sistemul de irigatii a fost cumparat prin fonduri europene.
Lari a fost angajat la o spalatorie auto din Constanta, dar cand cei din jur au aflat ca este infectat cu HIV, l-au alungat. Acum este angajat al microfermei, cu jumatate de norma.
Rodica Matusa, Asociatia "Speranta": "Unii dintre ei au facut o facultate si tot le este greu sa-si gaseasca un loc de munca si de aceea este foarte important sa infiintam aceasta intreprindere sociala".
Rolul de administrator al acestei gospodarii il joaca o fosta asistenta medicala, care i-a ingrijit si in spital si care acum este atenta sa isi ia tratamentele.
Aceasta ferma i-a dat sperante si Mioarei, o fata de 24 de ani, care a reusit sa-si intemeieze o familie. Si sotul ei este bolnav.
In anii '90, la Constanta erau 1.700 de copii seropozitivi. Pe 300 dintre ei parintii i-au lasat la spital.