Peste doua milioane de romani isi sarbatoresc ziua onomastica


Ultimul update: Luni 13 August 2012 09:01
Data publicarii: Miercuri 07 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Romanii il sarbatoresc astazi pe Sfantul Ioan Botezatorul, iar cei care poarta numele sfantului se pregatesc de petrecere.


SARBATOARE DE SFANTUL IOAN - Peste 2 milioane de romani isi serbeaza de Sfantul Ioan ziua onomastica. Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, un milion si jumatate sunt barbati, cu numele de Ion, Ioan, Ionut, Nelu sau Ionica. Aproximativ 500.000 sunt femei, cele mai multe purtand numele de Ioana.

SCUTIRE DE CRACIUN - O mie de elevi din judetul Suceava nu vor face cursuri miercuri si joi, pentru ca sarbatoresc Craciunul pe stil vechi. Este vorba de copiii de etnie ucraineana si lipoveana, dar si de elevi din republica Moldova care studiaza in Romania. Inspectoratul Scolar judetean a decis ca acesti elevi vor recupera orele de curs in zilele de sambata. 

INTALNIRE DE CRIZA - Ministrul muncii Marian Sarbu discuta miercuri cu reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, despre criza economica si despre posibilitatile de combatere a efectelor acesteia. La reuniune ar putea participa si ministrul finantelor, Gheroghe Pogea. 

LEUL IN SCADERE - Leul a mai pierdut 4 bani in razboiul cu moneda europeana. Cursul oficial anuntat de BNR este de 4 lei si 6 bani pentru un euro, iar dolarul american a crescut si el pana la 3 lei si 3 bani.

VIDEO PROTVPLUS.RO