Padurea Baneasa a fost curatata de elevii din clasele primare. Planul primariei, blocat de gunoaie

05-04-2016 17:50


O zona din padurea Baneasa a avut marti sansa sa fie curatata de maldarele de gunoaie- datorita unor copii din clasele I-IV, veniti cu profesorii la curatenia de primavara.

Campania ecologica va fi continuata si in Balta Vacaresti, - prea putin pretuita de bucuresteni. “Ajutam natura ca sa nu moara. trebuie sa iti oese si de natura, si de tine si de ce se intampla in jur”, spun copiii.

Elevi din clasele primare ale liceului Alexandru Vlahuta au pornit de dimineata in Padurea Baneasa, hotarati sa schimbe putin faţa locului si sa stranga toate gunoaiele care sufoca vegetatia. AU gasit un mop, tevi, pungi si chiar o patura in pamant.

Adriana Calcan, marketing manager companie salubrizare: “Sunt peste 120 de copii care au participat activ as spune eu si au colectata o zona destul de importanta”.

Pentru ca initiativa apartine primariei capitalei, Razvan Sava s-a alaturat copiilor. “Aceasta actiune este o data pentru ecologizarea si salubrizarea zonei si o data constientizarea celor mici pentru ce inseamna pericol pentru padure”, spune edilul

La final, elevii au fost medaliati. Campania de curatenie va continua in zilele urmatoare, in special in Delta Vacaresti si zona Padurii Baneasa din preajma Gradinii Zoologice. Edilii spun ca ideal ar fi sa se amenajeze acolo un Parc National de 600 de hectare, unde bucurestenii sa se poata relaxa. Din pacate, zona in care traiesc animale salbatice, inclusiv mistreti sau caprioare, este inecata in mormane de gunoaie.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO