Orele pe care sa le evitati in Aeroportul Otopeni, pentru a nu sta mult la coada. Numarul calatorilor a crescut in 2016


Ultimul update: Vineri 03 Martie 2017 07:50
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2017 19:22
Categorie: Stiri Sociale

Fiti atenti la ce ore va programati zborul, daca aveti in plan sa plecati in strainatate. Cea mai importanta poarta aeriana a tarii este tot mai aglomerata.

 Lucrurile s-au schimbat la Otopeni dupa ce companiile aeriene low cost si-au programat cursele in special intre 6 si 8 dimineata, dar si dupa ce controlul de la frontiera a devenit mai strict. Solutia ar fi extinderea spatiilor destinate verificarilor, insa deocamdata nu exista nici spatiu si nici bani.

La ora 6 marti dimineata o multime de oameni asteptau rabdatori la coada pregatiti sa plece in toata Europa. Cei mai multi au ajuns in aerogara cu 3 ore inainte.

In total 35 de mii de persoane trec zilnic prin aeroportul Henri Coanda si aleg in special zborurile din zori.

Potrivit reprezentantilor aeroportului s-a ajuns in aceasta situatie si pentru ca printre altele companiile low prefera acest segment orar la cererea clientilor.

Pe de alta parte, odata cu schimbarea legislatiei s-a inasprit controlul la frontiera. Asta inseamna ca politistii trebuie sa verifice in baza de date fiecare bulentin sau pasaport in parte, atat la intrarea cat si la iesirea din tara.

Fabian Badila, Politia de frontiera: "Politia de frontiera foloseste la maxim infrastructura pusa la dispozitie de administratorul punctului iar verificarea unui document de calatorie in linia intai de control se incadreaza intr-o medie de 20 maxim 30 de secunde, daca nu sunt probleme la controlul de frontiera."

Ideal ar fi ca la orele de varf sa se deschida mai multe ghisee insa este nevoie si de personal suplimentar.

Anul trecut, potrivit autoritatilor 10 milioane de persoane au tranzitat cea mai importanta poarta aeriana a tarii. Numarul a fost in crestere cu 15 procente fata de 2015.

 

Tags: zbor, otopeni, curse,

VIDEO PROTVPLUS.RO