Oferta de criza la targul de mobila: fotoliu cu cristale Swarovski

Dată publicare: 02-09-2009 00:00
Dată actualizare: 03-10-2012 19:41


Am vazut la targ ca moda cristalelor Swarovski a patruns pana in canapele romanilor. De asemenea, mobilierul clasic, din lemn de nuc si cires este din nou cautat.


Exporturile ii salveaza pe producatorii de mobila. Desi vanzarile pe plan intern au scazut odata cu piata imobiliara, cei din bransa nu se plang inca. Piesele de lux se vand in continuare cu preturi exorbitante in strainatate. Marfa merge in tari ca Franta, Marea Britanie sau Rusia. Clientii sunt avantajati de cursul de schimb.

In ciuda a ceea ce vedem prin revistele de decoratiuni, unde liniile sunt cat mai simple si mai drepte, multi dintre cei 350 de participanti din 17 tari au venit anul acesta la targ cu mobilier din lemn masiv, sculptat si neaparat cu aspect antic. Pentru ca, spun ei, asta este acum pe gustul romanilor.

Expozantii ofera printre piesele cele mai scumpe un fotoliu cu pietre Swarovski de 2.200 de euro sau o masuta lucrata manual, avand pictat chipul lui Marilyn Monroe, care costa 2.500 de euro. De asemenea, un scaun care face masaj, accesorizat cu plasma sau display LCD, ajunge la 2.300 de euro, iar un set cu canapea si fotolii din piele si ratan la aproape 7.000 de euro.

Piesele de mobilier pot ajunge si la 20.000 de euro daca sunt lucrate manual. Cumparatorii pot avea parte si de reduceri de pana la 20% pana la inchiderea targului, adica pana pe 6 septembrie.

Targul de mobila are si un spatiu destinat tinerilor designeri, pentru care mobila inseamna arta si nu lux.


VIDEO PROTVPLUS.RO