Banca din București spartă cu explozibil. Ce sumă ar fi furat hoții

20-05-2019 16:22

O premieră nedorită pentru România arată că infractorii au trecut la un alt nivel. Au renunţat la buteliile cu gaz şi cu ajutorul unui dispozitiv exploziv au provocat o deflagraţie violentă, la sediul unei bănci din Bucureşti.

Bomba artizanală a făcut bucăţi unul dintre bancomate şi a distrus complet unitatea bancară deasupra căreia se afla numeroase apartamente.

Conform unor surse din poliţie, tâlharii au reuşit să fugă cu aproximativ 100.000 de euro. Dacă ar fi folosit mai mult explozibil, ar fi putut genera o tragedie de proporţii.

Sediul băncii de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală a fost distrus după ce hoţii au montat pe uşă un dispozitiv exploziv, un fel de bombă artizanală. Întreaga operaţiune nu a durat mai mult de un minut.

Metoda hoţilor ar fi putut fi fatală atât pentru ei, cât şi pentru trecători, dacă la acea oră cineva se afla în faţa băncii. Explozia a fost atât de puternică încât bucăţi mari de geam, de tâmplărie şi din bancomat au sărit spre stradă.

Este o premieră pentru poliţiştii din Capitală. O premieră ce putea duce însă la o tragedie. Deasupra băncii sunt zeci de apartamente.

"Am simţit că s-a zguduit blocul, un tunet extraordinar", spune o locatară.

Camerele de supraveghere au surprins doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru, care aveau feţele acoperite.

După mai bine de cinci ore, în care au făcut cercetări în afara băncii, poliţiştii au reuşit să intre în interior ca să afle dacă hoţii şi-au dus la bun sfârșit planul şi au reuşit să plece cu bani.

Conform unor surse din poliţie, ar fi vorba despre aproape o sută de mii de euro. Reprezentaţii băncii nu au vrut să declare paguba. Bani au rămas şi în urma hoţilor, printre ruine. Au fost ridicaţi de criminalişti, drept probă.

În trecut, mai multe bancomate din ţară au fost sparte cu ajutorul exploziilor unor buteliii cu gaz. În Braşov şi în Bolitin Vale, autorii nu au fost indentificati nici până acum.

Este posibil ca infractorii să se fi inspirat din Marea Britanie, unde anul trecut au fost înregistrate peste o sută de astfel de cazuri. Acolo, prejudiciul total trece de un milion şi jumătate de lire sterline.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO