Nereguli care frizeaza ridicolul in sistemul de asistenta sociala!


Ultimul update: Duminica 13 Mai 2012 07:15
Data publicarii: Marti 30 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Chit ca nu stiu sa mearga bine, copiii fara parinti primesc la pranz cocktail-uri cu fructe de mare, beau sampanie si se incalta cu balerini.

Adevarul a fost scos la iveala de inspectori, care au gasit mari nereguli pe facturile de decont ale unora dintre asistentii maternali din Romania.

Asistentii maternali primesc, in medie, 700 de lei lunar ca sa le cumpare hrana copiilor pe care ii ingrijesc. In sectorul 5, de pilda, unii au cumparat, pana acum, fructe de mare, calamar, carnaciori de bere, vin, cafea expresso, plus guma de mestecat pentru copii care au intre unu si noua ani.

Grav este ca multe dintre Directiile de Asistenta Sociala au si aprobat aceste facturi.

La Bacau, copiii nu au primit niciodata alocatia pentru hrana. Conducerea Directiei de Asistenta Sociala si Consiliul Judetean se acuza reciproc.

In judetele Bihor, Vaslui si Galati, zeci de asistenti maternali nu au nicio specializare. Tot ei au obtinut aviz ca sunt intregi la minte de la medici ginecologi. 

Grav este ca inspectia sociala a facut acest control abia dupa ce un copil de 4 ani, din Bistrita, a fost ucis de o asistenta maternala. In acest caz, seful Directiei pentru Protectia Copilului Bistrita si adjunctul lui sunt cercetati penal pentru neglijenta in serviciu. Alti trei functionari ai institutiei au fost pusi sub urmarire saptamana trecuta.

Ancheta in cazul copilului ucis de o asistenta maternala ia amploare
Romania, te iubesc: Cighid – lagarul de exterminare a copiilor cu handicap
Strigator la cer! O fetita de doi ani a fost batuta pentru ca plangea
VIDEO PROTVPLUS.RO