Muzeul Brukenthal gazduieste cel mai scump tablou din Romania: "Fata cu margele rosii" de Grigorescu


Ultimul update: Sambata 22 Septembrie 2012 12:40
Data publicarii: Miercuri 08 Iunie 2011 06:14
Categorie: Stiri Sociale

Proprietarul lucrarii "Fata cu margele rosii", de Nicolae Grigorescu, a oferit 270 de mii de euro si, sub acoperirea anonimatului, l-a daruit muzeului din Sibiu pentru o perioada de 5 ani.

Pretioasa opera de arta a fost achizitionata in aprilie de o persoana care a preferat sa isi pastreze anonimatul. Pictura nu avea un titlu si cei de la casa de licitatii i-au spus "Tarancuta odihnindu-se". Proprietarul, un colectionar din Bucuresti, i l-a schimbat insa in "Fata cu margele rosii".

Tabloul "Fata cu margele rosii" a facut parte dintr-o colectie particulara si, timp de 50 de ani, nu a fost expus. Acum, va putea fi admirat la Muzeul de Arta din Sibiu, unde va ramane pentru urmatorii 5 ani.

Panza va fi expusa alaturi de cealalta lucrare a lui Nicolae Grigorescu, aflata in custodia muzeului - "Car cu boi". Aceasta a fost predata de un om de afaceri din Medias, care a obtinut-o, anul trecut, in septembrie, in urma unei licitatii.

Recordul de pret al tabloului "Fata cu margele rosii" ar putea fi doborat, luna viitoare, la urmatoarea licitatie, de "Nimfa dormind", tot de Grigorescu.

Picasso, arta de peste 300 mil. de dolari. Topul celor mai scumpe tablouri
Tablouri de Grigorescu si Darascu, recuperate dupa 5 ani de la furt
VIDEO PROTVPLUS.RO