Momentul în care un activist e atacat cu bâta de pădurarul pe care îl acuza că fură lemne. Făcea LIVE pe Facebook

Dată publicare: 16-07-2020 19:25
Dată actualizare: 16-07-2020 19:34


Un activist de mediu a fost atacat în timp ce atrăgea atenţia pe Facebook asupra furturilor din pădurile Moldoviţei. Doi indivizi, între care un pădurar, s-au năpustit asupra bărbatului cu bâte şi i-au distrus maşina în care se afla împreună cu fiica sa.

Scena s-a petrecut în momentul în care activistul de mediu Tiberiu Boșutar făcea live pe Facebook. Doi bărbaţi au coborât dintr-o maşină şi au sărit la bătaie, timp în care omul s-a adăpostit în autoturismul personal. În câteva secunde atacatorii au distrus vehiculul fără să le pese că înăuntru era şi o fată de 16 ani.

Scandalul ar fi pornit, în urmă cu două luni, când activistul de mediu ar fi dat în vileag presupuse furturi săvârșite de un pădurar din Moldovița - chiar unul dintre agresori. Incidentul a fost reclamat la 112, iar poliţiştii au început o anchetă. După audieri, cei doi agresori au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Tiberiu Boșutar, activistul agresat: “În timp ce făceam LIVE-ul, a venit pădurarul lângă mine, l-am salutat şi a început să-mi arate tot felul de semne, că-mi arată mie, că mă bate. Mi s-a părut o glumă în prima fază. Au mers o sută de metri în faţă au coborât 2 din maşină, au rupt lemne din gard şi au sărit peste noi. Se fură la fel de mult cum se fura şi înainte şi toate furturile sunt controlate de silvicultori, şi nu toţi silvicultorii îs hoţi, dar care sunt hoți fură şi pentru ăla cinstit”

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: “După audieri poliţiştii au dispus reţinerea celor 2 persoane, respectiv un bărbat de 38 şi 29 de ani, aceştia urmând a fi duşi în arestul IPJ Suceava sub aspectul săvârşirii ifnractiunii de distrugere şi ameninţare”

Costel Alexe, ministrul Mediului și Pădurilor: “Avem nevoie de o schimbare de mentalitate pt a ne ridica la nivelul asteptărilor românilor iar cine încalcă legea trebuie să răspundă de îndată pentru faptele sale”

În tot acest timp, Corpul de control al ministrului Mediului se afla în judeţul Suceava pentru a verifica numeroasele sesizări cu privire la furturile de lemn din zonă.


VIDEO PROTVPLUS.RO