Mii de pofticioși s-au adunat pe lângă ceaunele cu papricaș, în Timiș

Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2018 09:38
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2018 08:21
Categorie: Social

80 de ceaune au fiert la foc mic şi au atras ca un magnet mii de pofticioşi la Festivalul Papricaşului, organizat în Timiş.

Bucătarii, fie profesionişti, fie de ocazie, şi-au dezvăluit secretele şi unii au fost chiar îndrăzneţi când a venit vorba de ingrediente surpriză.

Înainte de a gusta din bunătăţi, pofticioşii care au ajuns la Festivalul Papricașului, organizat la Buziaș, au fost instruiţi de bucătari.

"Gulaşul e o tocăniţă de vită condimentată, papricaşul e un sortiment un pic mai dulceag, deci mai altfel. E o mâncare specifică din Banat, de la noi", susține Sorin Leucuș, bucătar.

Odată lămurit acest aspect, s-a dat startul competiţiei şi fiecare a avut mână liberă în ceea ce priveşte reţeta.

Unii au ales să adauge ciuperci.

"Ciupercile îi dau un gust mai aparte, când se mănâncă carnea de porc cu ciupercă", susține un bucătar.

Câteva ceaune mai încolo, un bucătar a pariat pe carnea de porc vietnamez.

"Nu am mai făcut niciodată din porc vietnamez şi am zis hai să vedem şi cum e carnea de vietnamez, am înţeles că e fără colesterol", spune acesta.

În timp ce vânătorii din Buziaș au pregătit un papricaș din carne de vânat.

"O treime trebuie legume, pregătite de înainte. Diferenţa este gustul şi grăsimea, fibra cărnii, pentru că carnea de vânat nu are colesterol şi are un gust mai aparte", susține Cătălin Bodron, vânător.

Şi cum concurenţii s-au străduit, membrii juriului au avut o misiune dificilă.

"Nu e uşor, vă spun, ca să guşti din atâtea ceaune, mai mult de 6-7 nu reuşeşti, şi apoi trebuie să faci o pauză, trebuie să te duci să îţi clăteşti gura", a precizat Aurel Albulescu, peședintele juriului.

Greu a fost şi pentru oaspeţi, care nu au rezistat ispitei.

Client: - Foarte bun. Bun, gustos.

Reporter: - Ce papricaş aţi ales?

Client: - De porc, asta ne place cel mai mult.

Festivalul Papricaşului a ajuns la a zecea ediţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Dovleacul de aproape 300 kg crescut într-o curte din Sovata. Secretul, dezvăluit de proprietar
Dovleacul de aproape 300 kg crescut într-o curte din Sovata. Secretul, dezvăluit de proprietar
VIDEO PROTVPLUS.RO
Frig
Cele mai bune metode pentru reducerea facturilor în perioada temperaturilor scăzute
Patru răniți după impactul violent dintre două mașini, la Sinaia. Manevra periculoasă făcută de un șofer
Tinerii se înghesuie să lucreze la stat. Cât de mult se câştigă chiar şi fără experienţă
Firmele specializate în îngrijirea locurilor de veci, tot mai căutate. Preţul cerut pentru un mormânt
Povestea lui Traian Popa, un tată care își crește singur copiii: „Suntem luptători și mergem înainte”. VIDEO
Grevă la metrou, joi dimineață. Intervalul orar în care nu vor circula trenurile
jucarii de craciun
Cele mai căutate jucării de Crăciun. Cea mai scumpă costă 480 de lei
Un șofer fără carnet a fost oprit de polițiști cu focuri de armă
Medicii din Cluj i-au pus carton în loc de ghips unei femei cu mâna ruptă
Scandal cu o investiție de sute de mii de euro. Edilii, acuzați că au lăsat în paragină o clădire
Opt oameni au fost răniți după ce două autobuze pline cu muncitori s-au ciocnit, în Gorj
A luat un străin „la ocazie”, dar a regretat amarnic. Pățania unui bărbat din Dâmbovița