Mii de pofticioși s-au adunat pe lângă ceaunele cu papricaș, în Timiș

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2018 08:21
Categorie: Social

80 de ceaune au fiert la foc mic şi au atras ca un magnet mii de pofticioşi la Festivalul Papricaşului, organizat în Timiş.

Bucătarii, fie profesionişti, fie de ocazie, şi-au dezvăluit secretele şi unii au fost chiar îndrăzneţi când a venit vorba de ingrediente surpriză.

Înainte de a gusta din bunătăţi, pofticioşii care au ajuns la Festivalul Papricașului, organizat la Buziaș, au fost instruiţi de bucătari.

"Gulaşul e o tocăniţă de vită condimentată, papricaşul e un sortiment un pic mai dulceag, deci mai altfel. E o mâncare specifică din Banat, de la noi", susține Sorin Leucuș, bucătar.

Odată lămurit acest aspect, s-a dat startul competiţiei şi fiecare a avut mână liberă în ceea ce priveşte reţeta.

Unii au ales să adauge ciuperci.

"Ciupercile îi dau un gust mai aparte, când se mănâncă carnea de porc cu ciupercă", susține un bucătar.

Câteva ceaune mai încolo, un bucătar a pariat pe carnea de porc vietnamez.

"Nu am mai făcut niciodată din porc vietnamez şi am zis hai să vedem şi cum e carnea de vietnamez, am înţeles că e fără colesterol", spune acesta.

În timp ce vânătorii din Buziaș au pregătit un papricaș din carne de vânat.

"O treime trebuie legume, pregătite de înainte. Diferenţa este gustul şi grăsimea, fibra cărnii, pentru că carnea de vânat nu are colesterol şi are un gust mai aparte", susține Cătălin Bodron, vânător.

Şi cum concurenţii s-au străduit, membrii juriului au avut o misiune dificilă.

"Nu e uşor, vă spun, ca să guşti din atâtea ceaune, mai mult de 6-7 nu reuşeşti, şi apoi trebuie să faci o pauză, trebuie să te duci să îţi clăteşti gura", a precizat Aurel Albulescu, peședintele juriului.

Greu a fost şi pentru oaspeţi, care nu au rezistat ispitei.

Client: - Foarte bun. Bun, gustos.

Reporter: - Ce papricaş aţi ales?

Client: - De porc, asta ne place cel mai mult.

Festivalul Papricaşului a ajuns la a zecea ediţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Dovleacul de aproape 300 kg crescut într-o curte din Sovata. Secretul, dezvăluit de proprietar
Dovleacul de aproape 300 kg crescut într-o curte din Sovata. Secretul, dezvăluit de proprietar
VIDEO PROTVPLUS.RO
FERMA
Vali Bărbulescu este nerăbdător să intre în Ferma. Ferma -în curând, la PRO TV

00:25
FERMA
Florin Pastrama este convins că va ajunge în finală. Ferma -în curând, la PRO TV

00:25
FERMA
Moroșanu este gata de luptă! Ferma -în curând, la PRO TV

00:25
FERMA
Emil Rengle este pregătit să lupte pentru marele premiu! Ferma -în curând, la PRO TV.

00:25
FERMA
Brigitte este pregatită să demonstreze cine este cu adevărat. Ferma -în curând, la PRO TV.

00:25
LA MARUTA
Vrei să te simți grec pentru o zi? Ansamblul Kyamata te invită la o petrecere de proporții

08:38
LA MARUTA
Chef Hadad, în competiție cu Răzvan Fodor. Ce rețetă delicioasa a reușit să gătească împreună cu cei doi

08:08
VORBESTE LUMEA
Ileana Badiu, pregătită pentru un an spectaculos
Ileana Badiu a început anul în forță, cu multă muncă

09:35
VORBESTE LUMEA
Nicoleta Nucă răspunde întrebărilor de pe Google
Nicoleta Nucă: "Când eram mică, imi doream să fiu arheolog"

04:43
VORBESTE LUMEA
Cum ne alegem pozele pentru Instagram
Sînziana Sooper ne oferă câteva sfaturi

09:32
spital
O infirmieră debutantă are salariul cu 52% mai mare decât una cu 32 de ani vechime
Imagini rare cu o haită de lupi, surprinse de în Parcul Natural Putna- Vrancea
Scandalul Complexului Oltenia. Dăncilă cere intervenția structurilor de siguranță națională
Brânzeturile românești i-au cucerit pe străini. La cât ajunge un kilogram
Metoda prin care mai multe minore au fost păcălite de proxeneți. O tânără a murit
Singura zi în care Eminescu face trafic pe internet. Cum au marcat românii ziua lui
masini sh
Românii preferă mașinile SH și fac reparații ieftine. Pericolele la care se expun
Perioada reducerilor de iarnă a început oficial. Cât timp sunt valabile promoțiile și de 90%
Operațiune de salvare în Timișoara. O cățelușă și puii ei, scoși din canal
Împinși de sărăcie, locuitorii din cartierul Ferentari își extind periculos locuințele
Copiii abandonați nu sunt o prioritate pentru aleși. Legea adopțiilor, uitată de Parlament
Hoții care au aruncat în aer un bancomat la Arad s-ar fi inspirat din filme