Mii de credinciosi, in pelerinaj la moastele Sfantului Nectarie, zis si Vindecatorul


Ultimul update: Marti 12 Noiembrie 2013 06:49
Data publicarii: Sambata 09 Noiembrie 2013 14:17
Categorie: Stiri Sociale

Un pelerinaj de o zi aduce sambata la Bucuresti mii de crestini. Biserica Ortodoxa il pomeneste pe Sfantul Nectarie, zis si Vindecatorul.

La manastirea Radu Voda, din centrul Capitalei, unde se afla parti din moastele acestuia, donate de Biserica Ortodoxa Greceasca, oamenii cer ajutor Celui de Sus, pentru grave suferinte trupesti.

Sutele de pelerini care urca dealul vor sa ajunga la moastele unui sfant contemporan. Despre Sfantul Nectarie se spune ca, in timpul vietii, tamaduia prin simpla mangaiere, iar dupa moarte prin atingerea trupului sau neatins de vreme.

Sfantul Nectarie s-a nascut in Tracia, pe actualul teritoriu al Turciei. A crescut in saracie alaturi de sase frati, dar a ajuns, prin credinta, sa depaseasca oprelistile si sa ajunga episcop, predicator, mitropolit si indrumator pentru tinerii preoti.

Se crede ca spiritul sau ar fi ridicat din carucioare rulante bolnavi paralizati; ca a dat leac unei suferinde de cancer si a linistit schizofrenici. I-a primit pe toti in chilie, pe cand era calugar si apoi, cand tragea el insusi sa moara, intr-un spital din Atena.

Ramasitele lui Nectarie Vindecatorul au fost daruite Manastirii Radu Voda acum 12 ani. Insa potrivit unor informatii neoficiale, parti din moastele Sfantului Nectarie s-ar afla in 44 de capele, manastiri si biserici din Romania.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO