Lupta pentru viata la Brasov: medicii vor sa salveze patru frati, toti nascuti in aceeasi zi

Ultima actualizare: 14-01-2014 07:00

Cea care i-a adus pe lume a urmat tratamente ca sa poata deveni mama, iar acum arde de nerabdare sa stranga in brate cele 4 minuni. Fratiorii s-au nascut prematur, la nici 7 luni, si cantaresc 7-8 sute de grame.

Cei patru bebelusi sunt in stare critica, dar cei care ii ingrijesc sunt optimisti.

Cvadrupleti

Emotia mamei de 22 de ani a fost de nedescris atunci cand i-a vazut pe cei patru bebelusi pentru prima data. Nu i-a venit sa creada pana in ultima clipa ca va da nastere la patru suflete.

Femeia, din Tulcea, a venit special la Brasov cand a simtit ca i-a venit sorocul. Urmase aici un tratament de inseminare, pentru a putea ramane gravida.

"Eu am ramas cam tarziu, cam dupa 7-8 ani dar cand am ramas ma asteptam la unu nu la patru. In ziua de azi de abia cresti unul, dar patru... Dar daca asa a vrut Dumnezeu", a declarat Rita Regep Amide, mama copiilor.

Medicii de la Brasov i-au supravegheat cu mare atentie sarcina.

"A fost cu greu mentinuta sarcina pentru ca ce avem aici este o exceptie de la specia umana", a declarat dr. Valeria Badea, purtatorul de cuvant al Maternitatii Brasov.

Cvadrupleti

Acum, medicii au o misiune la fel de grea: lupta pentru viata bebelusilor veniti pe lume cu greutati sapte-opt sute de grame. Vor ramane mult timp internati, la incubator, inainte ca mama lor sa ii tina in brate. Vor fi externati abia dupa ce vor depasi greutatea de doua kilograme si jumatate.

Primele trei zile din viata micutilor sunt esentiale. Ei sunt ajutati din toate punctele de vedere, chiar sa respire si sa se hraneasca.

Cvadrupleti

In Romania, o mama din 6.400 aduce pe lume tripleti. In schimb, frecventa cvadrupletilor este de una la jumatate de milion de nasteri.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO