Masini de epoca sau tunate, toate au putut fi admirate de turistii care au mers la Sinaia si Brasov

Ultima actualizare: 02-07-2013 06:48
Masini de epoca sau tunate, toate au putut fi admi...
Masini de epoca sau tunate, toate au putut fi admi...

Cele mai frumoase si mai scumpe masini de epoca au fost admirate si fotografiate de turisti pe domeniul Castelului Peles.

Bijuteriile pe 4 roti s-au intrecut in eleganta in fata unui juriu din care au facut parte si Principele Nicolae si fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu.

Dichisite si lustruite, masinile de epoca au fost parcate dis-de-dimineata pe aleile Castelului Peles. Fiecare exemplar, unic in felul lui, valoreaza o mica avere.

George Danciu, concurent: "Este un Buik din 1930 care a fost adus de langa Miami, din Statele Unite. Nu a fost restaurat niciodata. Prima restaurare a avut loc in Romania si este o masina de 6 cilindri cu o capacitate de 5430".

Horia Popescu, concurent: "Regele Mihai a avut una ca aceasta si atunci din respect pentru amabilitatea cu care ofera intotdeauna acest cadru splendid pentru a se desfasura concursul, am adus masina pe care dansul a iubit-o in tinerete. Intotdeauna facea referire la Jaguarul lui SS100."

Pasionat de masini de epoca, la fel ca bunicul sau Regele Mihai, Principele Nicolae a sosit la Peles intr-un MG decapotabil, cu care s-au acomodat ceva mai greu.

Principele Radu: "Automobilul este un lux, dar devotamentul pentru el e ceva ce trebuie sa invete toata lumea. Sa te pui in slujba unui obiect pentru care s-a muncit mult si sa-l duci pentru generatiile care vin."

Calin Popescu Tariceanu, presedintele juriului: "Vin masini din ce in ce mai frumoase, mai elegante. Fiind un concurs de eleganta, vom premia in mod deosebit estetica masinii, eleganta ei si daca vreti elementul care impresioneaza vizual cel mai mult".

Turistii au admirat indelung frumusetile parcate pe alei.

Masinile de epoca pot fi admirate in fata Cazinoului din Sinaia, unde va fi desemnata si castigatoarea concursului de eleganta.

O alta categorie de soferi, cei pasionati de masini tunate, s-au intalnit la o cursa spectaculoasa organizata in Brasov. Tinerii n-au vrut sa doboare un record de viteza, ci sa impresioneze cu puterea motoarelor, pe care le-au ambalat pana cand au scos un nor urias de fum.

Ca sa scape de tentatia de a circula periculos in trafic, dupa cum marturisesc chiar ei, tinerii s-au mobilizat si au organizat cea de-a treia intalnire a pasionatilor de burn out de la Brasov.

Un tanar din Cluj si lucreaza la un service de dezmembrari auto. Isi petrece insa majoritatea timpului liber tot in garaj, unde mestereste la masina lui.

Tinerii recunosc ca sunt fascinati de acest spectacol, dar spun ca sunt constienti si de riscuri. In timpul unei astfel de demonstratii, temperatura anvelopelor poate ajunge si la 250 grade, asa ca sunt foarte atenti atunci cand manevreaza automobilele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO