"Marele Picnic" din Gradina Botanica din Capitala. Oamenii au vizionat proiectii cu tematica bucuresteana

Ultima actualizare: 03-08-2016 07:34

Filme in aer liber, muzica si ateliere interactive. De toate acestea s-au bucurat sambata seara bucurestenii care au evadat in Gradina Botanica.

Acolo a avut loc "Marele Picnic", eveniment care a adus laolalta zeci de oameni dornici sa fie mai aproape de natura, desi se afla in mijlocul unei capitale aglomerate.

Bucurestenii, inarmati cu paturi, au luat cu asalt Gradina Botanica si s-au instalat sub cerul liber. Asezati pe o patura, ca la picnic, spectatorii au vizonat proiectii cu tematica bucuresteana, au aflat despre Cartierul Cotroceni, Gradina Botanica, dar si despre istoria orasului.

"Am realizat patru scurte video testimoniale despre memoria colectiva a cartierului Cotroceni", a spus Alexandra Safriuc, selectioner de filme.

Cei care au raspuns invitatiei au avut ocazia sa evadeze din agitatia urbana. Indiferent de varsta, s-au bucurat de oaza de racoare si de lectia de cinematografie.

Inainte de lasarea intunericului, au fost oganizate si alte activitati - tururi ghidate ori ateliere.

Cateva fete au vandut limonada pentru a aduna bani care vor ajunge la copiii bolnavi de cancer de la Spitalul "Marie Curie" din Capitala.

Marele Picnic a ajuns la a treia editie. Organizatorii promit si pentru anul viitor o noua "evadare" in aer liber.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO