Mai bine sa fie! Romanii arunca la gunoi 10% din ce cumpara

Dată publicare: 08-10-2008 00:00
Dată actualizare: 07-11-2012 10:49


Marcati de lipsurile din comunism si de painea pe cartela, romanii traiesc o foame continua. Nimic nu ne potoleste dorinta de cumparaturi, chiar daca statistic cele mai multe dintre alimentele pe care le indesam in frigider ajung la gunoi.

In situatii de dificultate financiara, principalele lucruri la care consumatorii renunta sunt: distractia in afara casei, cheltuielile cu imbracaminte noua, inlocuirea anumitor obiecte electrocasnice si chiar reducerea consumului de benzina si electricitate.
Emanuel Sanda, manager companie de cercetare de piata

Aceasta risipa nu da semne ca s-ar opri nici macar in situatia in care lumea intreaga se strange la punga din cauza crizei financiare. Noi mergem mai departe, la magazin.

Sociologii spun ca aruncam la gunoi cam 10% din mancarea pe care am cumparat-o de la magazin, mancare pe care nici macar nu am gustat-o.

Ce avem de facut in aceasta situatie? Daca tot nu ne pasa ca in alte tari unii chiar mor de foame, macar sa ne gandim la banii nostri. De pilda, sa incepem prin a nu mai cumpara un baton de salam, ci doar zece felii.

In acest moment, doar un roman din trei incearca sa gaseasca alternative in situatiile limita.


VIDEO PROTVPLUS.RO