Localitatea unde primăria și biserica ajută bătrânii și copiii cu risc de abandon școlar

Dată publicare: 19-03-2018 08:14
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Primăria şi biserica şi-au unit forţele pentru a acorda sprijin celor sărmani, în comuna Valea Lungă, din judeţul Alba.

Aici zeci de bătrâni dar şi copii cu risc de abandon şcolar au parte zilnic de o masă caldă. În plus câteva femei au fost angajate pentru a merge la cei neputincioşi să le facă menajul şi să le plătească facturile.

În Valea Lungă, autorităţile locale şi biserica lucrează împreună pentru a le oferi un trai mai bun celor nevoiaşi. Primăria asigura mâncare pentru aceştia, iar Filantropia ortodoxă plăteşte asistenţii sociali, dar şi profesorii care îi îndrumă pe elevii cu şanse reduse.

Zeci de bătrâni din satele comunei primesc zilnic o masă caldă. După ce gătesc, angajaţii cantinei merg cu pachetele pregătite acasă la fiecare dintre aceştia.

"Îngrijitorii la domiciliu le fac curăţenie, le plătesc facturile, le reînnoiesc reţele, le cumpără medicamentele şi le igienizăm rufele”, spune Ana Maria Bartuș, asistent social.

Şi copiii cu risc de abandon şcolar, care provin din familii sărace, au şansa la o viaţă mai bună. La centrul de zi din localitate îşi fac temele cu ajutorul profesorilor şi mănâncă o masă caldă.

"În jur de 100.000 de lei cofinanţat din parte primăriei. Noi am vrea să ne extindem şi pe parte de vârstnici şi pe partea de copii”, spune Vasile Pușcă primarul din Valea Lungă.

Pentru a amenaja centrul unde copiii îşi fac temele, autorităţile au primit sprijinul unui ONG din Belgia.


VIDEO PROTVPLUS.RO