Legea propusa de un deputat PSD: nu mai mult de 2 animale in casa. ONG-urile: Incurajeaza abandonul


Ultimul update: Vineri 26 Octombrie 2012 00:16
Data publicarii: Marti 09 Octombrie 2012 18:46
Categorie: Stiri Sociale

Parlamentarii s-au apucat de numarat cainii si pisicile de pe proprietatile romanilor. Un deputat PSD vrea ca, prin lege, sa nu putem sa tinem mai mult de doua animale de companie in casa.

Insa, daca avem vecini buni si isi dau acordul, iubitorii de necuvantatoare pot obtine derogare pentru cel mult patru exemplare. Evident, ramane interzisa cresterea animalelor de talie mare.

Intr-o garsoniera de pe strada Nada Florilor, din Sectorul 2 al Capitalei, un barbat creste de cativa ani mai multi caini. Nimeni nu stie numarul lor exact.

Si la Ploiesti cainii au bagat zazanie intre locatarii unui bloc. Oamenii spun ca nu mai pot trai din cauza mirosului celor 20 de maidanezi pe care Angela Zeama i-a adunat in apartament.

Daca va intra in vigoare, legea propusa de senatorul PSD Andrei Sava ii va obliga pe iubitorii de animale sa reduca numarul patrupedelor din casa la doua, indiferent ca vorbim de caini, pisici, sau si una si alta. Cine vrea mai multe animale, poate cere acordul vecinilor.

Reprezentantii ONG-urilor sustin chiar ca aceasta modificare incalca legea protectiei animalelor.

''Este o aberatie. In loc sa incurajeze adoptia, provoaca abandonul. Si incalca legea actuala care spune ca numarul animalelor care pot fi crescute intr-o locuinta nu poate fi restrictionat, daca sunt ingrijite corspunzator'', este de parere Kuki Barbuceanu.

Deocamdata propunerea a fost depusa la Senat.

VIDEO PROTVPLUS.RO