Alin are nevoie de ajutor. Povestea sfasietoare a unui copil de cinci ani care se lupta cu o boala cumplita

Dată publicare: 16-10-2014 16:08
Dată actualizare: 19-10-2014 06:55


Alin, un baietel de 5 ani din Constanta, a trecut deja prin cure interminabile cu citostatice si transfuzii de sange. Copilaria lui a insemnat, in ultimul an, numai doctori si saloane de spital.

Alin are o tumoare cerebrala si ultima speranta pentru el este o noua operatie pe creier, facuta in Turcia. Pe Alin, tratamentele disponibile in Romania nu-l mai pot ajuta in acest stadiu al bolii. A fost diagnosticat in februarie, anul trecut, cu hidrocefalie si meduloblastom - o tumoare cerebrala maligna.

LA FINALUL ARTICOLULUI AFLATI CUM IL PUTETI AJUTA PE ALIN

Au urmat tratamente grele iar pana in prezent Alin a facut 16 cure de chimioterapie si 30 de cure de radioterapie - interventii agresive care l-au slabit foarte mult. La cinci ani, a ajuns sa cantareasca numai 14 kg. Pentru a fi salvat, Alin are nevoie de 10.000 de euro, ca sa fie operat de neurochirurgii din Turcia, intr-o clinica unde interventia chirurgicala se face cu ajutorul unui laser performant.

Drama acestei familii cladita pe o dragoste fara limite a inceput in februarie 2013 cand, aflati la munca in Cipru, parintii au aflat ca Alin, atunci in varsta de 4 ani, are o tumora maligna pe creierul mic. Medicii din Cipru i-au trimis in Romania. Nu avut bani decat pentru 3 bilete de avion, mama si cei doi copii - tatal fiind nevoit sa ramana acolo. Durerile de cap infioratoare si varsaturile din cauza citostaticelor l-au transformat pe Alin dintr-un copil plin de viata, intr-un omulet fara putere.

Fratele mai mare al lui Alin, in varsta de 9 ani, nu vede cu 10 la suta din ochiul stang. Iar cand a aflat de boala celui mic, a suferit un soc si a ramas cu un defect de vorbire. Insa are rezultate excelente la invatatura. Tatal, intors in tara, lucreaza acum ca agent de paza, cu un salariu modest, de o mie de lei pe luna. Drumurile repetate la Bucuresti le mananca toti banii.

In martie anul trecut, Alin a suferit o interventie chirugicala de 7 ore, pentru scoaterea tumorii. In operatie, a facut de 3 ori stop respirator. Insa boala a recidivat si tumora s-a refacut. Pentru a fi extirpata total este nevoie de o interventie chirurgicala in Turcia. Zece mii de euro costa viata lui Alin.

Donatii se pot face pe numele Amariei Ciprian Marian in conturile, deschise la Banca Transilvania:

EURO: RO21BTRLEURCRT0210258101
LEI: RO71BTRLRONCRT0210258101

COD SWIFT: BTRLRO22

Numere de telefon: 0762.435.340 sau 0764.098.434 .


VIDEO PROTVPLUS.RO