Iti cauti un job in IT, retail sau distributie? Acum ai sanse sa gasesti!


Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 04:54
Data publicarii: Luni 11 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Piata muncii da semne de revenire, dupa ce a fost blocata mai bine de un an. Motivele sunt diverse: unele firme din industrie se lauda cu noi comenzi, magazinele se extind in tara, iar cei din IT si-au pastrat rata de crestere.

Cert este ca in aceasta perioada pot angaja oameni priceputi, cu bani putini.

La Agentia de Ocupare a Fortei de Munca Dambovita, trei someri se bat pe un loc. 200 de posturi sunt oferite de o firma din Germania, care si-a deschis o fabrica la Pucioasa si ambaleaza cosmetice.

La scara mai mica, o companie din capitala care distribuie obiecte de birotica are nevoie acum de cinci specialisti in vanzari.

"Crestem organic prin achizitie de noi clienti si pentru asta este nevoie de noi oameni", spune Silviu Constantinescu, manager.

Si asta se intampla acum in domenii precum IT, farmaceutica, retail, distributie, consultanta, chiar si turism. Se cauta in egala masura oameni pentru posturi de conducere si muncitori, sezonieri sau pentru o perioada mai lunga. Sunt locuri si pentru absolventii fara experienta.

Ultimele studii arata ca sfarsitul acestui an va improspata echipele intr-un sfert din companiile romanesti. Cei care isi cauta o slujba nu mai au pretentii, ca in alti ani. Nu mai vor salarii atat de mari si accepta programul prelungit. In schimb, angajatorii le cer performanta in timp scurt si experienta.

Ai studii medicale? Au inceput angajarile in spitalele de stat!
Peste o jumatate din angajatori nu au de gand sa faca angajari
Gata cu fitele! Salariatii romani nu mai au pretentii mari de la patroni
VIDEO PROTVPLUS.RO