ÎPS Teodosie: ”Cel mai mult să știți că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul”

Ultima actualizare: 12-01-2021 16:36

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a făcut precizări, marți, despre poziția sa publică față de campania de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Înaltul prelat le-a declarat jurnaliștilor în Constanța că preoții nu spun ”nici da, nici nu” vaccinării, deoarece ei nu sunt specialiști.

În opinia sa, fiecare este liber să ia o decizie după ce se consultă cu medicul de familie.

Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da nici nu. Și cu adevărat este aici competența medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privința vaccinului? Orice extremism nu este de bun augur. Nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați. Doar orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală. Ca să se controleze ia o trimitere la un specialist. De aceea, iată, cum spune Sfântul Pavel: Bine este și așa și invers. De aceea, fiecare este liber să o facă. Nu putem interzice, dar nici nu putem promova, că nu suntem specialiști.” - a declarat Teodosie.

În schimb, arhiepiscopul Tomisului a afirmat că rugăciunile vindecă ”mai mult decât vaccinul”, dându-se drept exemplu pentru faptul că, deși s-a apropiat de mulți oameni, nu s-a îmbolnăvit până acum.

”Sigur că Patriarhia ne-a dat o recomandare. Și este normal să ne dea, că dacă este o boală, noi ne implicăm în boală. Cel mai mult să știți că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul. Sunt convins de aceasta. Eu m-am apropiat de toți oamenii, că asta este menirea mea. N-am luat niciun virus, trebuia să mă îmbolnăvesc de 100 de ori, dar având în fiecare zi sfânta liturghie și împărtășanie, știm că împărtășania combate toți virușii, pentru că nu s-a găsit în potir niciun virus. Oricine a căutat, nu a găsit. De aceea nu admitem împărtășania cu mai multe lingurițe, pentru că este o blasfemie. Înseamnă să ai necredință dacă faci așa ceva.” - a mai declarat ÎPS Teodosie.

Recent, pe numele său a fost depusă o plângere penală pentru slujba religioasă pe care ÎPS Teodosie a organizat-o de Bobotează şi la care au participat mii de persoane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO