Indemnizatiile pentru copii, plafonate la trei salarii medii pe economie

Ultima actualizare: 24-07-2012 14:50

Indemnizaţia pentru cresterea copilului, stabilita de fostul Executiv la 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, a fost plafonata de Guvern la echivalentul a trei salarii medii pe economie.


In luna octombrie, castigul salarial mediu nominal brut anuntat de Institutul National de Statistica a fost de 1.795 lei, iar cel net s-a ridicat la 1.327 lei.

La audierile din Parlament pentru validarea in functia de ministru al muncii, Marian Sarbu sugera ca aceasta lege ar putea fi modificata. "Va trebui sa vedem daca putem finanta legea care ar trebui sa intre de la 1 ianuarie in vigoare", spunea Sarbu. 

In privinta salariului minim brut pe economie, stabilit la 600 lei incepand cu 1 ianuarie 2009, ministrul muncii a precizat ca aceasta prevedere nu va suferi modificari.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, la sfarsitul lunii octombrie, ca a promulgat legea care prevede acordarea unei indemnizatii de crestere a copilului de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai putin de 600 de lei, cat este in prezent nivelul indemnizatiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO