VIDEO: Pasajul de 58 de milioane de euro care ii va scapa pe pietoni de chinul de pe trotuar

Ultima actualizare: 05-05-2012 12:59

Bucurestiul se dezvolta si la suprafata, dar si in subteran. Peste doua luni va incepe constructia unui nou pasaj in centrul capitalei, care va avea arondata si o parcare subterana.

Lucrarile vor dura trei ani si fac parte dintr-un proiect de modernizare a orasului, care mai prevede inca trei parcaje sub pamant.

58 de milioane de euro! Atat va costa pasajul subteran de la Piata Charles de Gaulle, care va avea o lungime de aproape 1400 de metri si va fi construit pe directia bulevardului Aviatorilor.

Practic vor fi doua pasaje, unul pe fiecare sens. Ceea ce inseamna ca undeva va fi atat o iesire, cat si o intrare in subteran. Fiecare va fi lata de opt metri, cu cate doua benzi de circulatie si trotuare de jumatate de metru.

Santierul ar trebui sa inceapa in luna august si va dura trei ani. Din pasaj se va putea ajunge intr-o parcare subterana, cu 603 locuri. La primul nivel, din cele trei, va fi amenajata si o galerie comerciala.

De altfel primaria are in program sase parcari cu 4000 de locuri. Nu se stie cat se bucura soferii de asta, dar cel putin pentru pietoni e o bucurie. 1500 de locuri vor fi amenajate numai in Piata Alba Iulia. Iar restul parcarilor se vor face pe o axa, care pleaca din centrul capitalei si va acoperi zona Unirii, Edgar Quinet, Walter Maracineanu si Piata Dorobanti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO