In ultimii 7 ani, rata abandonului scolar pentru clasele I-VIII s-a triplat

21-02-2009 00:00


Parintii nu au bani sa isi tina copiii in scoala, asa ca unii ajung la 12 ani, fara sa stie sa scrie sau sa citeasca. Asociatia Ovidiu Rom ii sprijina pe acesti copii si le ofera posibilitatea sa mearga la scoala si sa aiba sansa unui viitor mai bun.


Cartierul Rahova. La doar cateva statii de Palatul Parlamentului, dar extrem de departe de ceea ce inseamna o societate dezvoltata. Din 2004, Asociatia Ovidiu Rom desfasoara aici programe prin care familiile foarte sarace sunt sprijinite sa isi trimita copiii la scoala.

Sambata, Leslie Hawke, presedintele asociatiei si Oana Mizil, deputat PSD, au vizitat impreuna oamenii de la periferia Capitalei, pentru a gasi solutii la conditiile inumane in care traiesc si care ii impiedica sa isi trimita copiii la scoala.

Denisa are 10 ani si abia acum sase luni si-a pus prima data ghiozdanul in spate. Mai are patru frati si nici mama, nici tatal ei nu au fost la scoala. Fara educatie, ei nu s-au putut integra in societate si nu au putut obtine un loc de munca platit decent.

Asociatia Ovidiu Rom a demarat procedurile de obtinere a certificatelor de nastere pentru trei dintre copii si i-a inscris la scoala.

In aceeasi situatie sunt zeci sau poate chiar alte sute de parinti. De 8 ani, Asociatia Ovidiu Rom deruleaza programe educative in zone defavorizate, pentru ca educatia este singura solutie pentru a rupe lantul saraciei.

VIDEO PROTVPLUS.RO