Grădinile Zoologice, punct de atracţie pentru turiştii români în pandemie
În anul pandemiei, Gradinile Zoologice au devenit un punct de atracţie pentru turiştii români.
Unii au făcut un adevărat tur al parcurilor zoo din ţară, iar alţii au vizitat aceeaşi grădină zoologică chiar şi de 5-6 ori.
Datorită vizitelor acestea au ajuns la un număr record de vizitatori, dar şi de încasări.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Îngrijitoare: "Am adus fructe şi legume pentru aguti. Ei sunt rozătoare din America de Sud.”
Pentru aceste animale care îşi duc traiul la grădină zoo din Târgu Mureş este timpul pentru o gustare. Iar totul se petrece sub ochii curioşi ai vizitatorilor - unii veniţi de la sute de kilometri depărtare.
Odată cu pandemia, numărul oaspeţilor a crescut considerabil. Iar încasările din luna august au fost de aproximativ 570 de mii de lei - de două ori mai mari fatză de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totuşi, banii acoperă doar 50 la sută din cheltuieli.
Kopacz Andras, director adjunct Grădina Zoologică Târgu Mureş: "Anul trecut au fost 17 mii 600 de vizitatori, iar în anul acesta au fost 38 de mii 760 de vizitatori.//Numai noi avem elefanţi şi girafă, dar sunt şi alte curiozităţi.”
Vizitator: "Este prima dată când venim aici, la Galaţi am mai fost la Târgu Mureş anul ăsta şi speram să ajungem şi la Braşov.”
Mădălin Șerban, director Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi: "Începând cu luna iunie, iulie, inclusiv august au fost peste 50% mai mulţi vizitatori decât în 2019, lucru care poate se explica din cauza faptului că multă lume a stat închisă în casă, nu a avut acces la parcuri, la grădini botanice, muzee şi atunci au ales să vină în natura în grădina zoologică din pădurea Garboavele."
Biletul de intrare pentru un adult este şase lei, iar pentru un copil - 1,5 lei. Banii adunaţi vor fi folosiţi pentru întreţinerea necuvântătoarelor şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor din parc.
La Delfinariul din Constanța situaţia este diferită.
Adrian Bâlba, director complex Delfinariu Constanța: "Numărul de vizitatori a fost limitat prin acord cu DSP-ul prin nişte calculi şi scenariu făcute de noi vis-a-vis de a păstra distanţa fizică."
Acolo au ajuns în această perioadă cu 30 la sută mai puţini oameni fatză de anul trecut. Şi astfel au scăzut şi încasările.