Gigel, suparat pe plaja: "Nu sunt prea multe femei. Eu as vrea ceva de 18-20 de ani". VIDEO

Ultima actualizare: 24-08-2012 04:55

Peste 5.000 de turisti fara prea mult simt civic au lasat deoparte politica si tumultul marilor orase si si-au declarat deschis iubirea pentru mare. 

Cei mai multi au animat plajele din Mamaia si Vama Veche, iar dimineata s-a bucurat de un fenomen neobisnuit.

Contrastul dintre noptile reci si zilele fierbinti a creat la tarm o ceata deasa, care a invaluit oameni si hoteluri intr-o negura de poveste.

Cand sectiile de votare abia se deschideau turistii din Mamaia admirau un fenomen rar. Valuri de ceata au facut ca statiunea sa arate ca un tinut de basm in care s-au pierdut hotelurile si digurile de la tarm.

Uite cum arata cele mai spectaculoase piscine din lume. Ai vrea sa avem asa ceva si in Romania?

Magia avea o explicatie: intre apa marii care are 19 grade Celsius si temperatura aerului diferenta a fost de aproape zece grade. Mult mai la sud, in Vama Veche, se petreceau alte lucruri ciudate.

La amiaza, aici se mananca in stil mediteraneean.

Pentru turistii romani, alegerile de azi ramasesera undeva departe, parca in alta tara.

Multi stiau ca la acest scrutin, nu exista liste suplimentare, si cine nu voteaza la adresa din buletin pina la 9 seara, iese din joc. Dar s-au tolanit la soare, mai departe.

Exista si oameni in toata firea care descopera pentru prima data Vama, si se simt un pic stingheri. Gigel, de exemplu, vine din Ramnicu Sarat: "Nu-s multumit ca nu sunt prea multe femei. Si eu as vrea ceva de 18-20 de ani"

Prietenul lui e la fel de nedumerit: "Eu cu distractia nu sunt prea lamurit aici." Dar cum iti place tie sa te distrezi?, intreaba reporterul. "Asa, mai mult cu manele..."

Peste cateva saptamini, linistea si pacea de acum nu vor mai exista, rapuse de valul de studenti ce vor lua vacanta, sau de tineri ce intra in concediu.

Dar in Mamaia, a inceput deja nebunia. A fost cel mai aglomerat weekend din acest an si meteorologii spun ca pana joi, categoric aici va fi vreme buna.

Multi turisti au facut in acest weekend primele bai in apa marii. Cele mai aglomerate statiuni au fost Mamaia, si, la polul opus- Vama Veche. Acolo a fost o atmosfera de vis, in alta gama: fara aglomeratie, fara muzica asurzitoare, dar cu multe cupluri de indragostiti, cu terase boeme, la care erau ocupate doar citeva mese, si o plaja libera, cum nu va mai fi multa vreme. O parte dintre bucuresteni a tinut, totusi, sa plece spre casa mai devreme, la amiaza, ca sa prinda sectiile de votare deschise.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO