Friptura și ouăle rămase de Paște, transformate în salate și plăcinte
Gospodinele pricepute nu aruncă nimic din mâncarea rămasă de la Paște.
Cu puțină imaginație, carnea de miel, de exemplu, poate deveni o delicioasă plăcintă cu carne, ouăle fierte și vopsite ajung în salate sau paste, iar cozonacul, într-o budincă aromată.
Începem cu friptură, nelipsita de pe masa de sărbători. Poate fi transformată într-o delicioasă plăcinta cu carne.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mihai Câmpeanu, chef bucătar: "Dacă nu ne place să mâncăm aceeaşi fripura şi a doua şi a treia zi, o putem transforma. De exemplu, facem o tartă cu carne de porc şi miel. Ce ne rămâne se aruncă, eu zic că trebuie să învăţăm să refolosim."
Şi cozonacii pot fi reinterpretaţi, cu un efort minim. Punem un kilogram de mere caramelizate într-o tavă tapetată cu felii de cozonac şi obţinem un desert savuros.
Avem o charlota de măr şi, dacă în mod normal folosim felii de pâine prăjite cu unt, ne-a rămas cozonac şi că nu îl aruncăm fiind întărit avem textură perfectă. Charlota cu cozonac şi mere caramelizate.
Şi ouăle vopsite rămase în frigider pot fi transformate.
Alexandru Suciu, proprietar pensiune: "Noi nu vrem să facem risipă de alimente şi din această cauză noi folosim produsele care au rămas după sărbători, de exemplu din ouă roşii facem salata de ouă sau ouă umplute, din prăjituri, din capete, mărunţim bine şi la folosim la salamul de biscuiţi."
Ouăle se taie mărunt, se adauga slănină de mangaliţa, ceapă verde şi condimente. Iar în câteva minute capăta o nouă formă.
"Acum se face pasta de ouă, pe care vom întinde pe pâine de casă şi vom persara cu ceapă verde."
Ouăle pot fi folosite şi la salata orientală.
Elena Boldeanu gospodină: "Cu cartofi, cu ceapă, ouă din abundenţă, că mie aşa îmi plac. Gălbenuşurile alea amestecate acolo, cu tot şi iese o salată foarte, foarte bună."
Şi cozonacul poate fi folosit la prepararea unei budinci cu brânză dulce, ouă şi stafide.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: paste, mancare, transformare, salate, placinte,
Dată publicare:
30-04-2019 18:02