Un bucătar cu 3 stele Michelin a gătit în stradă, în Bucureşti
Piața restaurantelor din România va depăși în acest an opt miliarde de lei, estimează specialiștii reuniți la festivalul de mâncare stradală din Capitală.
Numai bucureștenii au achitat până acum note de plată în valoare de 4 miliarde de lei. Iar printre tendințele care au făcut ca domeniul să ia avânt se numără aplecarea clienților spre feluri de mâncare împrumutate din alte culturi.
Zilele acestea, la Bucureşti se mănâncă nu ieftin, dar cu entuziasm, pe stradă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Reporter: „Oferta gastronomică din ţara noastră este, în acest moment, deosebit de efervescentă. Criticii profesionişti, dar şi cei amatori, cu zeci de mii de urmăritori pe reţelele sociale, spun că în România au mâncat neaşteptat de bine. De unde această surprindere? În parte, pentru că nu se organizează destule evenimente care să reunească toate variantele.”
Un bucătar spaniol, cotat cu 3 stele Michelin, spune că România are ingredientele. Rămâne să găsească reţeta potrivită!
Elena Arzak: „România devine cunoscută pentru mâncare. Contribuie la asta şi bucătarii care pleacă peste hotare şi ne arată ce ştiu să facă. Ei îmbină foarte bine stiluri moderne cu tradiţia lor.”
Iată de ce, la festival, aduc bani mulţi şi limonadă cu ghimbir, dar şi socata noastră. Bucătarii învaţă să gătească onest, iar clienţii încep să uite gustul amar al banilor daţi de pomană.
Bucătar: „Folosim doar apă de izvor, lapte de la fermă şi încercam să creştem cumva sectorul spre premium. Afine, căpşuni, toate sunt cu fructe. Chiar există fructe în ele!”
Gurmand: „Sunt din Statele Unite, evident.”
Reporter: „Evident? Nu aveţi un burger în mână.”
Gurmand: „De fapt, tocmai l-am mâncat.”
Gurmand: „Tot ce am încercat a fost de cea mai bună calitate. N-am de ce să mă plâng.”
Reporter: „Sunteti de acord?”
Gurmand: „Da, întru totul. Până acum am mâncat taco, quesadilla, vin.”
Bucharest Street Food se încheie duminică seara.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!