Exportam medicamente de 100 de milioane de euro pe an. De ce strainii vor antibiotice de la noi

Dată publicare: 06-11-2011 19:25
Dată actualizare: 03-10-2012 03:31


Antibiotice

In timp ce noi preferam pilule scumpe, aduse din vest la preturi foarte mari, medicamentele fabricate in Romania sunt foarte apreciate peste hotare.

Din fabrica de la Iasi ajung antibiotice sub diferite forme , injectabile sau comprimate , la bolnavi din 55 de tari ale lumii. Chiar in aceasta luna un antibiotic din categoria penicilinelor a primit aviz de la Agentia Medicamentului din Statele Unite si urmeaza sa fie comercializat peste ocean.

Fabricile noastre alimenteaza anual pietele farmaceutice din peste 90 de tari de pe cinci continente.

Antibioticele si citostaticele sunt cerute de americani si australieni, tarile din vestul Europei ne comanda in special remedii pentru suferinte cardiovasculare iar rusii iau de la noi pastile pentru gripa si raceala.

In cifre absolute, exporturile au crescurt de la un an la altul. De la 72 de milioane de euro in 2008, la 322 de milioane in primele 6 luni ale acestui an.

Un pas bun pentru industria romaneasca. O picatura in ocean daca ne gindim ca romanul inghite pastile multe si scumpe facute de altii.

Producatorii nostri isi vad de treaba. Nu-si pierd timpul sa ne convinga pe noi ca si medicamentele romanesti sunt bune. Incearca insa sa-i convina pe altii. Vor sa cucereasca si pietele din China, India, Brazilia si Irak.

Sursa: Pro TV

Tags: medicamente,


VIDEO PROTVPLUS.RO