Experiment Stirile ProTV. Raspunsul cersetorilor, cand li se ofera 50 de lei, pentru o ora de munca

Ultima actualizare: 18-12-2012 07:07

Ce este dispus sa faca un om sarman, care traieste in mod normal din mila semenilor sau a statului? Mai putin decat ati crede. Am facut un experiment si le-am propus unor cersetori sa ia o pauza si sa curete contra-cost o curte.

Cum au reactionat, desi mai toti implorau ajutor, vedeti dintr-un material filmat cu o camera ascunsa.

In zona Pietei Sudului din Capitala nu-i cersetor sa nu sufere. Dar nu de ger sau de vreo boala grea, asa cum lasa sa se inteleaga pentru a-si impresiona audienta, ci mai simplu de lene.

Imaginea familiei amarate cu doi copilasi dispare brusc cand le propunem parintilor sa dea la lopata ,daca vor sa castige 50 de lei. Ne-ar ajuta, spun ei, dar nu se ostenesc decat pentru cateva milioane.

Succes nu avem insa nici in zona Obor. Ce ne spune, de pilda, o "doamna", atunci cand ii propunem sa-si paraseasca pentru o ora "locul de munca": este bolnava.

De imbolnavit, s-au imbolnavit insa brusc si barbatii din zona, aflati de data asta nu la cersit, ci in cautarea unor oameni numai buni de fraierit cu pachete goale de tigari.

Nu mai putin de zece oameni in putere adunam in jurul nostru, dar nici unul nu este dispus sa ne ajute. "Pai noi facem 1 milion jumatate pe zi. Vindem 10 cartuse de genul asta. E prea putin, toti vor sa faca bani, dar nu sa munceasca".

Politistii declara ca zilele trecute au ridicat de pe strada o batrana, care a fost foarte suparata pe ei. Nu avusese timp sa stranga intr-o zi banii de pensie, adica 3 milioane de lei, cat face de obicei.

Din mila oamenilor pacaliti de aparente un singur cersetor poate sa castige 1.000 de euro intr-o singura luna.

In perioada Sarbatorilor, cand toti suntem mai generosi, incasarile lor se tripleaza. Si cum amenzile sunt simbolice, sarlatanii isi vad mai departe de treaba.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO