Dupa mini vacanta de Paste, dascalii ameninta din nou cu proteste!

22-04-2009 00:00


Proaspat intorsi din vacanta, dascalii ameninta acum cu protestele. Ne putem astepta chiar la blocarea testelor nationale.


Incepe scoala cu intarziere pentru elevii din Bucuresti si din alte sapte judete. Asta pentru ca profesorii lor si-au negociat contractul colectiv de munca cu liber si in a treia zi de Paste.

Inainte de sarbatori, sindicatele din invatamant spuneau ca este posibil sa ne asteptam chiar la blocarea testelor nationale.

La sfarsitul acestei saptamani vom afla rezultatul referendumului trimis in toata tara de FSLI, cea mai mare federatie sindicala din invatamant, din Romania.

Potrivit rezultatelor partiale, 80% dintre dascalii din 14 judete si dintr-un sector din Bucuresti vor boicotarea examenelor nationale. Lor li se adauga membrii federatiei Spiru Haret.

Neparticiparea profesorilor la examenele nationale ar duce la inghetarea anului scolar, intrucat elevii ar ramane cu situatia neincheiata. Ar fi pentru prima data in istoria invatamantului cand se intampla asa ceva, cu toate ca au fost mai multe amenintari de acest gen de-a lungul timpului.

De data aceasta insa, nemultumirea este cu atat mai mare cu cat exista o lege ce prevede majorari salariale cu pana la 50%, votata de Parlament, promulgata de presedinte, dar care nu s-a aplicat nici pana in ziua de astazi.
 

Tags: proteste,

VIDEO PROTVPLUS.RO