Doneaza 2 euro prin SMS la 858 si poti salva un copil bolnav de cancer

Ultima actualizare: 25-09-2012 01:38

Romania va avea un centru modern de diagnosticare si tratament al cancerului la copii, daca proiectul Asociatiei Salveaza Vieti va fi dus la bun sfarsit.

Valoarea acestuia este de un milion de euro, iar trei sferturi din suma exista deja. Mai este nevoie de 250.000 de euro, care pot fi adunati daca donati doi euro printr-un SMS la 858.

Danut are doar opt ani si de curand a fost diagnosticat cu leucemie acuta mieloida. Pentru ca in Romania nu se poate pune un diagnostic exact in cazul acestui tip de afectiune, analizele lui au fost trimise contra cost la Viena, iar copilul a primit tratamentul pentru tipul de cancer de care sufera.

"Daca nu avem accesul la informatiile pe care ni le dau laboratoarele acestea de inalta specialitate aferente centrului, noi batem pasul pe loc. Speranta este bazata pe evidente: peste 80% din cancerul copilului este un cancer vindecabil", a declarat Margit Serban, medic oncologie pediatrica.

Aceste analize vor fi facute gratuit in Romania daca proiectul Asociatiei Salveaza Vieti va fi dus la bun sfarsit. In decembrie s-au adunat 400.000 de euro proveniti din redirectionarea a 20% din impozitul pe profit a 300 de firme, dar si din donatiile facute de 80 de persoane fizice.

Amenajarea acestui centru de diagnostic costa un milion de euro, iar printr-o donatie facuta de Fundatia Vodafone cresc sansele ca acest proiect sa devina realitate.

Pentru ca micii bolnavi de cancer sa aiba sanse reale la viata e randul nostru sa ajutam. Fiecare roman poate sa contribuie trimitand 2 euro prin SMS la 858.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO