Directorii unitatilor medicale ameninta: Intr-o luna inchidem spitalele!

Dată publicare: 22-09-2009 00:00
Dată actualizare: 31-03-2012 05:01


Directorilor spitalelor din Romania au anuntat marti ca stocurile de medicamente si materiale le mai ajung pentru 30 de zile. S-a ajuns aici pentru ca spitalele si-au terminat banii pentru medicamente si materiale sanitare.

Bani care anul acesta au fost cu aproape 10% mai putini ca anul trecut, spun managerii. Asa ca acum ei cer fonduri suplimentare ca sa poata supravietui.

Au doua variante: fie inchid spitalele, fie incearca sa cumpere medicamente pe datorie. Numai ca furnizorii nu par dispusi sa mai imprumute statul, care "uita" sa isi plateasca datoriile la timp. Se poate astfel ajunge la inchiderea spitalelor in noiembrie.

Pe de alta parte, reprezenatantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate spun ca n-au de unde sa dea bani in plus. Ei au cerut bani la Ministerul Finantelor, dar n-au primit niciun raspuns. Pentru ultimele trei luni ale anului, spitalele ar avea nevoie de aproape doua miliarde de lei ca sa nu se inchida.

In paralel, miercuri Federatia Sanitas va decide masurile de protest, daca vor fi afectate si salariile cadrelor medicale.


VIDEO PROTVPLUS.RO