Judecatorii au luat o decizie in cazul copilului din Petrosani operat la mana gresita


Ultimul update: Joi 06 Februarie 2014 07:00
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2014 13:28
Categorie: Stiri Sociale

Dupa luni intregi de proces, magistratii de la Judecatoria din Petrosani au pronuntat un prim verdict in cazul medicilor dati in judecata pentru ca, in urma cu doi ani, au operat la mana gresita un copil.

Medicul ortoped va trebui sa plateasca despagubiri, nu chirurgul, cel care a facut operatia. Parintii baiatului s-au adresat instantei dupa ce medicii l-au operat la mana sanatoasa, in loc de cea la care avea nevoie de operatie.

Judecatorii au decis sa-l pedepseasca numai pe medicul ortoped. Acesta va trebui sa plateasca familiei baiatului despagubiri materiale de 600 de lei si alti 3000 de lei despagubiri morale.

Medicul se face vinovat de faptul ca pe biletul de trimitere nu a precizat la care mana sa fie facuta interventia chirurgicala. Acesta este si motivul pentru care medicul chirurg nu este pus la plata, desi el a fost cel care a facut operatia propriu-zisa.

Sentinta Judecatoriei Petrosani nu este definitiva. Ea poate fi atacata cu recurs. În paralel cu instanta de judecata si Colegiul Medicilor a facut o ancheta proprie in acest caz.

Medicul ortoped s-a ales cu un avertisment, sanctiune pe care acesta nu a contestat-o.

VIDEO PROTVPLUS.RO