De la 1 iulie, se ieftineste SMS-ul pe care il dati din strainatate!

22-04-2009 00:00


Vestea buna este valabila si in cazul serviciilor de internet, de pe celular. Parlamentul European a votat o lege care reduce tarifele de roaming, in aceste cazuri, cu pana la 60 %.

 

Un roman care pleaca acum in strainatate plateste pentru un mesaj trimis de pe telefonul mobil intre 26 si 42 de centi. In statele Uniunii, media este de 28 de eurocenti, cu toate ca sunt si tari unde pretul unui sms merge chiar pana la 80 de eurocenti.

De la 1 iulie insa, vom plati doar 11 eurocenti, indiferent de tara unde mergem, atat timp cat e in Uniunea Europeana.

Din moment ce vorbim despre o norma europeana, regulamentul va intra in vigoare imediat dupa acesta data, fara sa mai fie nevoie de o "adaptare" la legislatia noastra.

Din lumea intreaga, europenii sunt cei mai mari utilizatori de telefonie mobila. Si multi nu au unul, ci doua-trei aparate. Era nevoie de o serie de masuri in domeniul roaming-ului, spun cei din Parlamentul European.

Operatorii se tem ca aceasta scadere "fortata" a tarifelor le va scadea profitul si ii va determina sa nu mai faca investitii.

Asa ca, in trei luni, operatorii romani trebuie sa reduca si ei pretul sms-urilor trimise din strainatate pana la cel mult 11 eurocenti. Altfel, apar sanctiunile.

 

Tags: sms, tarife, roaming,

VIDEO PROTVPLUS.RO