Deşi se apropie finalul de sezon, litoralul e tot mai plin!

Ultima actualizare: 29-05-2012 01:09
Plajă

Pe lângă puhoiul de turişti - 230.000 numai în acest weekend - şi hotelierii trag cu dinţii de preţuri. În mod normal, data de 15 august ar fi trebuit să aducă reduceri la cazare. Lucru care nu se întâmplă.

Hotelierii spun că nu vor trece la reduceri doar de dragul calendarului. Au clienţi, aşa că vor păstra aceleaşi tarife. Îi ajută vremea excelentă, dar şi marele premiu de Formula 1 pe apă, programat la sfârşitul lunii, pe lacul Mamaia. Nu este exclus ca cei care vor cameră în această perioadă să fie nevoiţi să plătească în plus.

Deocamdată, o noapte într-un hotel de două stele costă 270 de lei. La trei stele, 330 de lei, iar la patru, de la 400 de lei în sus.

Preţurile vor rămâne la acest nivel pentru încă două săptămâni, estimează hotelierii. Foarte puţini au lăsat de la ei câteva procente. Au ieşit mai ieftin doar cei care şi-au luat bilete prin agenţiile de turism. Un contract încheiat la început de sezon a redus la jumătate cheltuielile cu cazarea. Tot de-o afacere bună vor avea parte cei care aleg programul social "O săptămână la mare", care începe la 1 septembrie. Un sejur de şase zile la un hotel de trei stele nu va depăşi 340 de lei, de persoană.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO