Curatenia e facuta, mancarea e pregatita: romanii asteapta Invierea
Pregatirile pentru masa de Paste sunt pe final. Gospodinele si hotelierii au avut grija ca totul sa fie ca la carte pentru atunci cand turistii sau musafirii o sa le calce pragul.
Friptura si drobul de miel sunt numai bune de pus pe masa. Nici sarmalutele, pastrama de oaie sau preparatele din pui nu o sa lipseasca din meniu. Desigur, nimeni nu se atinge de nimic pana nu se termina slujba de inviere si se iau Pastile si se ciocnesc ouale inrosite.
In Maramuresul istoric pensiunile sunt pline ochi de turisti din toata Europa, veniti special sa isi puna burta la cale cu bucate rumene din mielut. S-au uitat cu gura cascata cum femeile harnice au umplut coastele cu tocatura de organe si cu un manunchi de marar si patrunjel.
In localitatea Surdesti, la o pensiune rustica, dam peste cateva familii de nemti si de francezi care vin in Romania de 14 ani. Unul dintre ei este nerabdator si da navala in bucatarie...A fost insa repede alungat ca doar suntem inca in post.