Cumparati, cumparati si iar cumparati! Acum, pana nu cresc preturile
Preturile pe care le stiti de luna trecuta. Peste cateva zile, intram in febra sarbatorilor pe care o simtim in fiecare an la buzunar.
Producatorii si importatorii de alimente sustin ca abia acum ajung si in magazinele noastre efectele isteriei din vest: dobanzi bancare mai mari, importuri si materii prime costisitoare.
Clientii, care isi fac deja cosul de Craciun, spun ca mai degraba scumpirile in prag de sarbatori sunt o veche traditie romaneasca, in rand cu porcul de Ajun si colindele.
Mai sunt mai bine de trei saptamani pana la masa festiva, dar pe culoarele de hipermarket a inceput deja truda de Sisif. Carucioarele de-abia se urnesc. La raionul de carne, romanii au trecut la unitati de masura de sezon: fosta punga de-un leu.
Intuitia de gospodina, patita in anii trecuti, nu da gres nici acum. Zece kilograme de carne, 200 de lei. In Ajun de Craciun veti plati 5% in plus.
Asa ca acum e momentul: inca primim 10 oua cu numai 4 lei, un litru de ulei cu 7 lei si kilogramul de telemea de-a noastra cu 11-15 lei. Si cozonacii se dospesc pasnic la 6 lei kilogramul de faina.
Nici stivele de fructe si legume de import n-au simtit inca ajustarea de iarna, adica 20% in plus. Daca ar fi maine Craciunul, trei zile indestulate ne-ar costa 1000 de lei. Peste trei saptamani mai puneti macar 50 de lei.
Dar pana la Craciun mai este un hop de trecut. Sosirea lui Mos Nicolae pe care, daca o pregatiti acum si nu chiar in ajun, o puteti scoate la un pret promotional.
Iar 1-20% conteaza. Din pacate, pe masura ce zilele trec, dispar si etichetele cu oferte. Iar atmosfera de sarbatori devine din ce in ce mai pretioasa.
Vrei sa le faci cadouri celor dragi, de Craciun? Vezi aici ce le poti cumpara.