Culmea vitezei? Sa mergi la pas prin Bucuresti si sa depasesti masinile


Ultimul update: Sambata 23 Iunie 2012 23:13
Data publicarii: Miercuri 19 Noiembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Nu este nicio exagerare. Din cauza aglomeratiei, viteza de deplasare a automobilelor a scazut de trei ori numai in ultimul an.

Cel putin asta arata un studiu realizat de cateva organizatii non-guvernamentale.

Viteza medie, mai ales in centrul Bucurestiului, la orele de varf, este de 5 km/ora sau echivalentul mersului agale. Ceea ce demonstreaza ca, in Capitala, automobilul nu este decat un fel de sufragerie comoda pentru cei care nu tin mortis sa ajunga repede la destinatie.

Studiile arata ca in urma cu un an masinile prindeau in medie 15 kilometri pe ora. Timpul a trecut, iar soferii prinsi in trafic nu trag speranta sa se schimbe ceva in bine.

Blocate sunt atat arterele din centrul orasului, cat si intrarile in Bucuresti.

Ca sa rezolve problema, cei din Primaria Generala s-au gandit sa instituie pe unele strazi un singur sens de circulatie si sa monteze semafoare inteligente in 250 de intersectii. In prezent, exista deja in 130.

"Soferii vor simti un timp mai scurt de deplasare de la o locatie la alta, o reducere de carburanti si un confort mai mare in trafic", a declarat  Alina Roman, sefa Administratiei Strazilor. 

Citeste aici "fascinanta epopee" a aglomeratiei din Bucuresti si spune-ne care este recordul tau personal la timp petrecut in trafic.

VIDEO PROTVPLUS.RO