A luat media 10 la BAC, dar vrea sa plece in Anglia sa fie dadaca. Decizia uluitoare a unei eleve

Ultima actualizare: 29-10-2012 19:01

Poate va intrebati cum a reusit si ce planuri are absolventul cu 10 pe linie, oricare dintre cei 65 carora le-au fost citite numele, luni, la minister.

Sunt 53 de fete, restul baieti, si majoritatea, cand vorbeste despre viitor, foloseste cuvintele "plecare" si "strainatate". Nu se inscriu deloc in profilul tocilarilor si spun ca nu au incremenit cu nasul in carte. Stiu si ultimul hit al cantaretei Lady Gaga, si unde este cel mai tare club, si ce inseamna sa dai "like" pe Facebook. Insa cand e vorba de invatat, invata.

Rezultate Bac 2011. HARTA promovabilitatii pe regiuni. Procentele sunt exact pe dos

Iulia a terminat Colegiul National "Mihai Viteazul" din Turda, si, in tot judetul Clujul, doar ea si alti sapte au fost ireprosabili la Bac. A terminat filologia, dar, suprinzator, nu se grabeste sa aleaga o facultate: pleaca baby-sitter in Anglia.

Melina, colega la acelasi colegiu, are tot 10 pe linie. A invatat zi de zi pentru acest examen, cam in jur de doua ore.

Vrea sa faca Litere si sa devina translator sau chiar profesoara, desi e constienta ca la catedra nu va avea niciodata un salariu fabulos.

Alte doua fete, tot eminente la bacalaureat, din Iasi, - dealtfel judetul cu cei mai multi copii ireprosabili la acest examen - 12 - spun ca nu trebuie sa fii tocilar ca sa iei 10 la Bac!

O alta eleva eminenta, cu 10 pe linie la Bac, a fost admisa la cinci universitati de prestigiu din Marea Britanie. A optat pentru Manchester, unde o sa faca management international si studii de bussines american, specializare care ii va permite apoi sa studieze si peste ocean.

In judetul Arges singurul 10 pe linie l-a avut o fata de la tara, din comuna Oarja, care facea zilnic naveta 15 kilometri la Pitesti.

Sta intr-o camera modesta, pe care si-a pictat-o singura, si isi ajuta mult parintii in gospodarie. Iar mai departe se vede la Academia de Politie. Oricum, nu emigreaza: "Ca doar n-or sa plece toti", spune ea.

Iata Harta rezultatelor complete la Bacalaureat. Apasa pe judetul tau ca sa vezi lista cu medii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO