Criza reduce numarul nuntilor. Si natalitatea a scazut cu 4%

09-07-2010 00:00


Masa, dansul si felicitarile se amana pentru anul viitor sau pana trece criza. Evenimentele de acest tip se anuleaza pe banda rulanta, pentru ca tot mai multi tineri au ramas fara bani si nici parintii nu au cum sa ii ajute.

Statistic, numarul casatoriilor a scazut anul acesta. Sunt tot mai multi cei pentru care nu mai bat clopote de nunta. Potrivit Institutului de Statistica, in primele cinci luni ale anului doar 32.000 de cupluri s-au casatorit, cu 3000 mai putin ca anul trecut.

Cei care deja si-au rezervat localul, au umplut rubricile de mica publicitate cu anunturi de genul: "Cedez sala restaurant, capacitate 120 de persoane, avans 15 milioane plus 5 milioane pentru formatie".

Carciumarii confirma ca se fac mai putine nunti la care, oricum, nu vine lumea.

''Anul acesta observam o crestere a numarului de invitati care nu onoreaza invitatia tinerilor casatoriti, undeva la 35-40%", a spus Razvan Manole, manager local.

Ghinionistii, care nu reusesc sa predea rezervarea la restaurant, risca sa ramana fara avansul platit, adica intre 500 si 1500 de euro, in functie de local.

Nici copii nu mai fac romanii, iar sociologii dau vina pe criza. In ultimul an natalitate a scazut cu 4%.

VIDEO PROTVPLUS.RO