Credite pentru agricultori, garantate de stat! Afla cum pot fi obtinute!

Dată publicare: 01-07-2009 00:00
Dată actualizare: 01-08-2012 06:23


Guvernul mai vrea un program "Prima Casa", dar nu pentru romanii care-si doresc o locuinta, ci pentru agricultori!


Astfel, la o zi dupa ce Stirile ProTv v-au aratat cum functioneaza mafia graului, care inghite 80% din piata, guvernantii vin cu un proiect de reducere a evaziunii fiscale din acest domeniu.

Fermierii vor putea sa obtina credite garantate de stat, ca sa nu mai fie obligati sa-si vanda recolta chiar si fara acte in regula. Bancherii pot sa le dea cu imprumut 200 de milioane de euro.

Cu alte cuvinte, fermierii isi vor duce la depozit cerealele si vor primi un certificat pe baza cantitatii depuse: "Taranul roman sau fermierul, cu acest certificat de depozit se duce la banca, si banca ii da banii necesari. E acelasi mecanism cu programul Prima Casa," a declarat marti Gheorghe Pogea, ministrul finantelor publice.

Astfel, fermierul primeste de la banca un credit de maxim 80% din valoarea graului pe care il tine in depozit. Imprumutul este garantat de stat, dar nu au fost stabilite deocamdata dobanzile si nici conditiile rambursarii.

Cu banii obtinuti de la banca, agricultorii pot pregati culturile din anul urmator, fara sa mai fie obligati sa-si vanda repede cerealele, chiar si la negru, ca sa faca rost de bani. Proiectul se afla pe masa Guvernului si ar putea fi aprobat in urmatoarele saptamani.

Guvernantii spera ca aceasta masura sa reduca piata neagra a graului in care au cazut in pacat si directorii din Agentia de Plati si Interventie in Agricultura.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO